semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Velik interes za Program povećanja energetske učinkovitosti

Autor/ica
Objavljeno: 29 kolovoza, 2014

sinj05

Krajem prošlog tjedna, točnije 24. kolovoza, završen je Javni poziv za prikupljanje prijava za neposredno sufinanciranje ‘Programa povećanja energetske učinkovitosti obiteljskih kuća na području Grada Sinja’.

Predmet Javnog natječaja je prikupljanje prijava za neposredno sufinanciranje mjera energetske učinkovitosti – zamjena postojeće ugradnjom nove vanjske stolarije, povećanje toplinske zaštite ovojnice obiteljske kuće, povećanje energetske učinkovitosti sustava grijanja ugradnjom plinskih kondenzacijskih kotlova, povećanje energetske učinkovitosti sustava prozračivanja ugradnjom uređaja za povrat topline i energetski pregled i energetski certifikat.

U Povjerenstvu Grada Sinja, koje će provesti obradu prijava, kazali su nam kako još nije poznat točan broj pristiglih prijava, budući da se čekaju i prijave koje su upućene putem pošte. No sinjski dogradonačelnik Zlatko Ugrin kazao nam je kako je interes veći od očekivanog.

‘Mogu kazati kako je interes veći nego što smo očekivali, što nam je jako drago. U narednom periodu sastat će se Povjerenstvo Grada Sinja te će utvrditi koje prijave zadovoljavaju kriterije, nakon čega će podnositelji tih prijava biti obaviješteni i pisanim putem i putem web-a. Nakon toga će biti sklopljeni ugovori o sufinanciranju, definirat će se iznosi i postotak radova koji će se sufinancirati te način plaćanja, kao i ostala prava i obaveze ugovorenih strana’, naglasio je dogradonačelnik Ugrin.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh