semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Veliki odaziv na ‘Noć muzeja’ u Sinju

Autor/ica
Objavljeno: 27 siječnja, 2018

Foto: Nikica Ugrin – Radar, Željana Pavić

Po trinaesti put sinoć je održana manifestacija ‘Noć muzeja’ koju je organiziralo Hrvatsko muzejsko društvo, u suradnji s brojnim hrvatskim muzejima i drugim baštinskim institucijama.

Na području grada Sinja program ‘Noći muzeja’ organizirali su Kulturno umjetničko središte, Muzej Cetinske krajine, Muzej Sinjske alke i Galerija Sikirica, koji su za posjetitelje pripremili zanimljive izložbe, predavanja i performans.

Prema riječima ravnatelja Muzeja Sinjske alke Borisa Filipovića Grčića, tijekom manifestacije Muzej su posjetila 2.732 posjetitelja:

‘Evo i ove godine, kao i prethodne dvije, posjeta je jako dobra. Dolaze nam gosti iz cijele Dalmacije. Organizacija je bila na zavidnoj razini. Vidimo da je jako dobro posjećen ovaj performans kipara Hrvoja Dumančića, ali i predavanja Kristijana Bikića i Stipe Božića. Isto tako, jako dobro su posjećene ostale izložbe i događanja što se odvijaju u Alkarskim dvorima u organizaciji Muzeja Cetinske krajine i Kulturno umjetničkog sredista’, kazao je Boris Filipović .

Tijekom razgledavanja Muzeja brojni posjetitelji iskoristili su prigodu fotografirati se s alkarima i alkarskim momcima koji su za ovu prigodu obukli svoje tradicionalne odore.

Zanimljive aktivnosti odvijale su se i u gornjem dijelu Alkarskih dvora, gdje se održavao program kojeg su organizirali Kulturno umjetničko središte Sinj, Muzej Cetinske krajine i Galerije Sikirica. Ove godine pripremili su izložbe ‘Što je nama naša Dalmatinka dala?’ i ‘Sinjske puze, klize i ostale zimske radosti’ te projekciju filma ‘Niti’, u kojima je uživalo 800 posjetitelja.

‘Iskreno govoreći, prezadovoljni smo. Od 18 sati kad smo otvorili galeriju pa do kasnih večernjih sati odaziv javnosti je jako velik. Galerija je konstantno bila puna, svi su bili jako zainteresirani za ono što smo im ponudili unutar Galerije Sikirica’, kazao nam je dizajner Nikola Križanac.

Uz Sinjane i Cetinjane zanimljivosti koje su pripremili KUS, Muzej Cetinske krajine i Galerija Sikirica razgledavali su i brojni posjetitelji iz drugih dijelova Dalmacije.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh