REMAX

Vidalina apelira na pridržavanje svih epidemioloških mjera

Autor/ica
Objavljeno: 20 listopada, 2020
igor vidalina

Načelnik Stožera civilna zaštite Grada Sinja Igor Vidalina danas je, gostujući u programu Hit radija, komentirao veliki broj novooboljelih od koronavirusa na području Sinja i Cetinske krajine.

Vidalina je kazao kako je situacija itekako ozbiljna i zabrinjavajuća.

‘Vjerujem da današnje brojke i općenito stanje u prvih 20 dana listopada svima nama trebaju biti zvono na uzbunu. Potrebna je više nego ikada sinergija svih sudionika u lokalnoj zajednici, da jedni druge potičemo na primjenu i provedbu epidemioloških mjera i svojim ponašanjem budemo primjer jedni drugima, posebno djeci i mladima’, kazao je Vidalina.

Zbog velikog broja oboljelih, u četvrtak, 22. listopada, načelnici svih stožera civilne zaštite s područja Cetinske krajine održat će sastanak s epidemiolozima županijskog NZJZ.

‘U dogovoru s epidemiolozima vidjet ćemo postoje li određena žarišta na koja je potrebno posebno ukazati te je li potrebno i u kojem smjeru eventualno ići s određenim dodatnim restrikcijama za područje Sinja i Cetinske krajine’ kazao je Vidalina.

Govoreći o problemu nepridržavanja propisanih epidemioloških mjera kod dijela građana, Vidalina je pozvao sve na osobnu odgovornost.

‘Mi kao lokalni stožer od instrumenata imamo samo tu mjeru upozorenja. Toliko je do sada bilo razgovora i s ugostiteljima i s prijevoznicima i s ljudima, no ta upozorenja ne dopiru do svakoga. Činjenica je da se i svijest građana u cijeloj ovoj situaciji promijenila u odnosu na proljeće. Tada su se rad i aktivnosti stožera pozitivno ocjenjivali, a danas se na aktualne mjere više gleda kao na ograničavanje ljudskih i ustavnih prava i sloboda. Takve poruke, na žalost, dolaze i od najviših državnih dužnosnika, saborskih zastupnika, određenih znanstvenika i sve je teže provoditi obveze nadzora, koje su nama kao lokalnom stožeru stavljene u nadležnost’, kazao je Vidalina ističući kako razumije i građane koji su zbunjeni svim informacijama.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh