banner stozer cz sinj

Vikend u znaku mačkara

Autor/ica
Objavljeno: 14 veljače, 2014
didi_s_kamenice

Kako se bliže pokladni dani sve je više mačkarskih svečanosti na odručju Cetinskog kraja.

Novoosnovana krnjevalska udruga ‘Most’ iz Obrovca Sinjskog sutra u 9 sati okupit će svoje mačkare kod stare škole, koje će potom obići područje Obrovca, Bajagića i Hana gdje će se upriličiti završna svečanost.

Sutra će u pohode i poznate Stranjske mačkare koje će se u 8,30 sati okupiti na Kuredžinu guvnu, a zatim će obići naselja Otoka. Središnja događana ovih mačkara predviđena su u podne na Roknjači.

Svoj pohod iz središta mjesta po ostalim naseljima otočke općine imat će i mačkare iz Rude.

Sutra u 8 sati s Letinog guvna u Vrpolju polaze Vrpoljske mačkare. Na svom putu zaustavljat će se u Jabuci, Vedrinama, Trilju i Veliću. Povratk na Letino guvno je predviđen u 13 sati gdje je za sve prisutne pripremljeno obilje hrane i pića.

U nedjelju, već tradicionalno s Bojina guvna iz Vedrina kreću poznate Vedrinjske mačkare koje će pohoditi Grab i Trilj gdje će izvesti svoje zanimljive sadržaje i tradicionalnu bakljadu u čast Hajdukova 103 rođendana. Završna svečanost je u samom selu gdje se organizira prigodno druženje uz jelo i piće.

Iako su bile najavljene, ove subote neće se održati pohod mačkara iz Karakašice čije su aktivnosti odgođene za 22. veljače.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh