BANNER FERATA

Virtualna šetnja Muzejom Sinjske alke i Muzejom triljskog kraja

Autor/ica
Objavljeno: 30 ožujka, 2020
muzej sinjske alke

U situaciji kada su zbog širenja koronavirusa muzeji zatvorili svoja vrata za posjetitelje, mnogi od njih su omogućili građanima da besplatno i iz udobnosti svog doma naprave virtualnu šetnju. Među njima su i Muzej Sinjske alke te Muzej triljskog kraja.

Projekt je podržalo Ministarstvo kulture RH, koje je na službenoj stranici Vlade RH Koronavirus.hr objavilo popis muzeja, ali i drugih kulturnih sadržaja dostupnih online. Cilj projekta je svim građanima u vrijeme ograničavanja okupljanja, zbog čega su zatvorene kulturne ustanove i otkazana kulturna događanja, omogućilti virtualnu šetnju, kako bi na kvalitetan način upotpunili dane provedene kod kuće.

Muzej Sinjske alke – virtualna šetnja
mjesto: Muzej Sinjske alke
url: https://www.alka.hr/muzej/virtualna-setnja-s57
Prošećite virtualno kroz Muzej Sinjske Alke, muzej koji je svečano otvoren 8. kolovoza 2015. godine u sam osvit proslave tristote obljetnice Sinjske alke. Tako je u ozračju tri stoljeća slavlja postojanja Viteško alkarsko društvo i muzejski fundus starih alkarskih odora i opreme našao mjesto pod primjerenim krovom i u sugestivno uređenom ambijentu.

Mjesto: Muzej triljskog kraja, Trilj
url: https://www.muzejtriljskogkraja.hr/VR/
Muzej triljskog kraja smješten je u nekadašnjoj župnoj kući, koja je zahvaljujući potpori Grada Trilja i Ministarstva kulture RH adaptirana za muzejske potrebe te je 2006. godine otvorena za javnost. Virtualna šetnja kroz prikaz u 360 stupnjeva predstavlja suvremenu, inovativnu i interaktivnu prezentaciju muzejskog postava koristeći najnoviju VR tehnologiju.
Na poveznici moguće je preuzeti besplatnu mobilnu aplikaciju 3D-3LJ – Muzej triljskog kraja i rimski legijski logor Tilurij, koja je u trenutnoj fazi razvoja funkcionalna u android operacijskom sustavu.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh