tramax

Više od 600 građana podnijelo prigovore

Autor/ica
Objavljeno: 27 kolovoza, 2014

slane_stine1

Čak 639 građana Karakašice, Suhača i Sinja danas je županijskom Upravnom odjelu za graditeljstvo, komunalne poslove, infrastrukturu i zaštitu okoliša podnijelo pojedinačne prigovore u kojima se protive izmjeni sanacijskog materijala u Slanim stinama.

U prigovorima građani ističu neprihvatljivost izmjene sanacijskog materijala u rudokopu Slane stine zbog nesagledivih, teških ekoloških posljedica, posebno za zdravlje ljudi i djece, te zaštite pritoka i izvora rijeke Cetine. Potpise je u ime građana podnio predsjednik MO Suhač i nezavisni gradski vijećnik Miro Bulj.

Dodajmo kako je danas posljednji dan za javni uvid o provođenju postupka za zahvat ‘Sanacija eksploatacijskog polja gipsa Slane stine’. Javni uvid se može izvršiti do 12,30 sati u prostorijama Gradske vijećnice u Sinju. Mišljenja, prijedlozi i primjedbe javnosti mogu se upisati u knjigu primjedbi na mjestu javnog uvida ili se u pisanom obliku mogu dostaviti Upravnom odjelu za graditeljstvo, komunalne poslove, infrastrukturu i zaštitu okoliša Splitsko-dalmatinske županije u Splitu, zaključno s današnjim danom.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh