mel

Vjernoj slušateljici pao kamen sa srca

Autor/ica
Objavljeno: 21 veljače, 2024
HIT RADIO U SRIDU, Foto (detalj) Roko Pavlinušić

Natjecanje za najboljeg znalca u pitanjima o Sinju i cetinskom kraju u punom je zamahu. Dvojica Hit kvizaša su na dobrom putu da u skoro vrijeme praktički osiguraju plasman u polufinale, dok se drugi svojski trude barem se približiti zoni borbe za ulazak u ‘Top 4’.

U prvoj trci javio se Dalibor s Radošića tek da bi ubilježio svoj osmi nastup. Naime, malo poznati Marijan Mumelaš otpjevao je 1973. pjesmu Alka, a Dalibor je za jedan punat trebao otkriti koji je vrlo poznati skladatelj pjesmu uglazbio. Bio je to Zdenko Runjić, ali naš natjecatelj je note pogrešno pripisao Stipici Kalogjeri.

Uslijedila je Marinka iz Glavica, čija je osnovna pomisao bila pomaknuti se s posljednje pozicije na tablici. I uspjela je! Bio je to slatki premijerni punat za jednu od naših najvjernijih slušateljica, budući da se dr. sc. Danica Ramljak proslavila otkrićem u borbi protiv karcinoma vezanim za pozitivne učinke tvari koje se nalaze u čokoladi, a ne kavi. Za korak dalje Marinka nije imala snage jer nije ispravno zaključila koje od navedenih triljskih naselja – Čačvina, Jabuka, Nova Sela ili Vojnić Sinjski – ima najviše stanovnika. Natjecateljica je mislila da se radi o Novim Selima, a još dva punta bi pronašla u Vojniću Sinjskom.

Današnju kviz avanturu zaključio je naš prekaljeni suputnik Zoran iz Sinja, upisavši nove vrijedne bodove. Najprije je znao da se u blizini izvora Rude nalazi čuvena mlinica po imenu Beguša, eliminiravši drugi ponuđeni odgovor Litruša, a zatim je ponudio točan odgovor na pitanje što je izgubljeno u naslovu knjige pjesama Snježanke Jadrijević – kist, ključ, križ ili kuća. Otključavši pitanje za nagradu – večeru za dvije osobe u vrijednosti 50 eura restorana Pinjur – Zoran je pak promašio kazavši da je u Vrlici za načelnika Hrvat prvi put izabran 2002. Pogotka ‘u sridu’ bila je vrijedna 1939. godina.

Zoran se približio vodećem Nikoli na samo dva boda zaostatka i po svoj prilici ovaj dvojac će do lipnja voditi mrtvu trku za laskavu titulu prvog nositelja u polufinalu:

HIT RADIO U SRIDU

Budući da je nastupio u dvije epizode kviza zaredom, Zoran će u sljedećoj imati pravo natjecati se samo u trećoj trci. Budite i u srijedu 28. veljače od 14 sati uz Hit radio, zovite nas na 825 500 ili 825 550 i sudjelujte u nadmetanju za najboljeg znalca u pitanjima o Sinju i cetinskom kraju!

ferata@ferata.hr
0997370409