fruhwald
otvorena vrata

Vojvoda Boško Ramljak objavio imena kandidata za 305. Alku

Autor/ica
Objavljeno: 19 lipnja, 2020
kandidati

Alkarski vojvoda Boško Ramljak danas je na hipodromu objavio popis kandidata za 305. Sinjsku alku.

Uz vojvodu Ramljaka, prozivci kandidata nazočili su predsjednik Viteškog alkarskog društva Stipe Jukić, tajnik Ivan Nasić, predsjednik Časnog suda Boško Vladović, član Časnog suda Tomislav Župić, arambaša Ivo Vukasović Parin te član Uprave VAD-a Igor Vidalina.

Nakon kratkog obraćanja, vojvoda Boško Ramljak objavio je imena kandidata za ovogodišnju Alku: alajčauš Ivica Filipović Grčić, Ante Runje, Josip Benja, Kristijan Bikić, Stipe Bogdan, Josip Čačija, Jure Domazet Lošo, Alen Filipović Grčić, Denis Gugić, Andrija Hrgović, Frano Ivković, Josip Jadrijević, Nenad Marić, Luka Paleško, Alen Poljak, Pavao Prolić, Tino Radanović, Mario Runje, Paulo Stupalo, Davor Svalina, Marko Šuća, Mario Šušnjara, Martin Šušnjara, Frano Talaja, Petar Tomašević, Marko Vrca, Filip Vučemilo, Branimir Vučković, Ante Zorica, Ivo Zorica i Mihovil Župa.

Uprava Viteškog alkarskog društva prije nekoliko dana primila je u Društvo sedmoricu novih kandidata za alkare, koji su danas položili svečanu alkarsku prisegu kako bi mogli sudjelovati u alkarskim svečanostima. Po prvi put među kandidatima su Davor Dalbello, Miro Filipović, Josip Gugić, Dino Laštre, Josip Lipotić Piroga, Ante Mastelić i Mirko Vučković.

kandidati

‘Posebno sam ponosan na njih jer su oni budućnost. Oni će odnijeti Alku nekim budućim generacijama, a mi se moramo truditi da ih naučimo sve alkarske vještine, da budu časni, dostojanstveni i da budu dobri alkari’, kazao je vojvoda Boško Ramljak.

U svom obraćanju vojvoda je sve kandidate za 305. Sinjsku alku pozvao na zajedništvo.

‘Alka je spoj ljubavi, tradicije, vjere i domoljublja. Svi ti elementi su bitni. Alkari se natječu za slavodobitnika, ali moraju biti prijatelji, vitezovi. Ukoliko netko od njih posrne, drugi mu moraju dati ruku, pomoći mu u nekakvim problemima. Viteško alkarsko društvo je malo zatvoreno, ali nas javnost dosta promatra. Ne možemo očekivati da se civilni život ne uvuče u Alku, ali pazimo na svaki momenat i smatramo da je Alka jedna institucija koja će i ove godine pokazati Sinju, Cetinskoj krajini, cijeloj Hrvatskoj pa i svijetu sav sjaj i njenu ljepotu’, naglasio je vojvoda Boško Ramljak.

S obzirom na epidemiološku situaciju, još uvijek je neizvjesno hoće li se ovogodišnja Alka trčati pred publikom ili ne, ali 305. Alka će se sigurno održati.

‘Bar dvojica od ovdje prisutnih protrčat će i održati tradiciju, a vjerujem da bi i svi oni bili dragovoljci. Pratit ćemo situaciju, sve ono što se u našem okruženju događa i slijedom toga donositi odluke i vidjeti hoće li biti puno trkalište, polupuno… Ali, mi ćemo se pripremati kao da će biti puno trkalište’, kazao je vojvoda Ramljak.

U utorak, 23. lipnja nakon dekonzervacije opreme počet će pripreme kandidata u Sinjskom polju.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh