tramax

Vojvoda Boško Ramljak odredio povorku, debitanti Martin Šušnjara, Davor Svalina i Josip Jadrijević

Autor/ica
Objavljeno: 1 kolovoza, 2020
prozivka

Alkarski vojvoda Boško Ramljak danas je na sinjskom Hipodromu odredio alkare kopljanike i pratitelje barjaka za 305. Sinjsku alku.

Ovom okupljanju nazočio je arambaša i član Uprave VAD-a Ivo Vukasović.

Prije nego je obznanio svoju odluku, vojvoda Boško Ramljak zahvalio se svima na do sada odlično odrađenim pripremama i provama, koje su održane u složenoj situaciji zbog pandemije koronavirusa. Podsjetio je kako će se sutra upriličiti tradicionalna sveta misa za alkare, alkarske momke i cijeli VAD. Istaknuo je da je prije okupljanja alkara održao i sastanak s alkarskim momcima.

Također je kazao da je konačnu odluku o tome tko će biti na kojoj dužnosti u povorci donio nakon dosta promišljanja i sagledavajući niz elemenata i savjetovanja te da na nju nema pogovora. Potom je pročitao kako će se za slavodobitnika 305. Sinjske alke nadmetat 17 alkara kopljanika: alaj-čauš Ivica Filipović Grčić, zamjenik alajčauša Ante Runje, Frano Ivković -slavodobitnik 305. Alke, Josip Čačija, Jure Domazet Lošo, Denis Gugić, Andrija Hrgović, Nenad Marić, Alen Poljak, Tino Radanović, Mario Šušnjara, Frano Talaja, Petar Tomašević, Marko Vrca, Ante Zorica, Ivo Zorica i debitant Martin Šušnjara.

Barjaktar će, kao i lani, biti Petar Gabrilo, a pratitelji barjaka su Stipe Bogdan, Mihovil Župa, Marko Šuća, Pavao Prolić i debitanti Davor Svalina i Josip Jadrijević, dok je za svog ađutanta vojvoda ponovno odredio Filipa Vučemila.

U odnosu na prošlu 304. Alku, debitant kopljanik je Martin Šušnjara, a u pratnji su debitanti Josip Jadrijević i Davor Svalina. Na vojvodinom popisu nisu dva alkara od prošle godine: iz redova kopljanika Alen Filipović Grčić, a iz pratnje Kristijan Bikić.

Popis alkara vojvode Boška Ramljaka za 305. Alkarske svečanosti pogledajte OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh