Vozač teretnog vozila počinio više prekršaja

Autor/ica
Objavljeno: 9 prosinca, 2020
policija

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske izvijestili su kako je jučer, 8. prosinca oko 18 sati zaprimljena dojava da je u Sinju došlo do prometne nesreće u kojoj je teretno vozilo, koje je prevozilo van gabaritni teret te se nije kretalo svojom prometnom trakom, udarilo u osobni automobil i nastavilo se kretati bez da se zaustavilo.

Policijski službenici odmah su izašli na mjesto događaja, zatekli i zaustavili predmetno teretno vozilo. Utvrđeno je kako je 58-godišnji vozač  prevozio teret (montažnu kućicu) koji prelazi gabarite te zahtjeva pratnju policije, a sve bez potrebne dokumentacije za prijevoz.

Predmetno vozilo je isključeno iz prometa te će protiv 58-godišnjeg vozača biti podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom prekršajnom sudu,  zbog sumnje u počinjenje više prekršaja i to zbog izazivanja prometne nesreće (Čl.46 st. 1 ZSPC kažnjivo po čl.46 st.3), bijeg s mjesta prometne nesreće (čl. 176.st.1  ZSPC-a kažnjivo  po čl.176 st.5) te zbog prijevoza van gabaritnog tereta bez potrebne dozvole (čl.154 st.4 ZSPC kažnjivo po čl.154 st. 7 i 11). S obzirom da su policijski službenici isključili teretno vozilo iz prometa, neće mu biti moguće prometovanje dok za to ne ispuni uvjete.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh