TOMMY mel

Vozio s 1,31 promil alkohola

Autor/ica
Objavljeno: 22 svibnja, 2023
policija brzina

U nadzoru kontrole cestovnog prometa tijekom vikenda policijski službenici su na području Policijske postaje Sinj sankcionirali ukupno 59 prekršaja, od čega je čak 20 osoba sankcionirano zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 9 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, te 5 zbog neprilagođene brzine. Najveća utvrđena koncentracija alkohola na sinjskom području bila je 1,31 g/kg, a najveća izmjerena brzina 84 km na sat.

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti u prometu. Evidentirano je ukupno 587 prekršaja od čega izdvajamo 57 za alkohol, 263 za prekoračenje  brzine, 47 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 12 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 8 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 4 za zabranu upravljanja i 11 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo. Utvrđena najveća koncentracija alkohola je iznosila 2,71 g/kg. Zadržane su tri osobe do otriježnjenja,  dok su dvije osobe privedene nadležnom sudu zbog ponavljanja prometnog prekršaja (recidivisti).

Tijekom vikenda je zabilježeno 18 prometnih nesreća od kojih je osam s ozlijeđenim osobama. Dvije osobe su teže dok je sedam osoba zadobilo lakše ozlijede.

Nadalje, na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske u nedjelju, 21. svibnja, od 12 do 17 sati je provedena akcija „Brzina/MTC/MOP“ kojom su zahvaćeni prekršaji koje čine vozači motocikala i mopeda, te prekršaji nepropisne brzine. Tijekom trajanja  akcije evidentirano je ukupno  255 prekršaja od čega  izdvajamo 215 zbog prekoračenje brzine, 11 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 9 zbog nekorištenja zaštitne kacige i 4 zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

ferata@ferata.hr
0997370409