banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

Vrlika: Dodatno pojačane mjere kako bi se spriječilo širenje koronavirusa

Autor/ica
Objavljeno: 2 travnja, 2020

Od kada je u Vrlici 25. ožujka registrirana prva oboljela osoba od COVID-19., Stožer civilne zaštite Grada Vrlike dodatno je pojačao sve mjere kako bi se spriječilo daljnje širenje koronavirusa, istaknuo je gostujući u programu Hit radija načelnik vrličkog Stožera CZ Nikola Uzun, zamjenik gradonačelnika.

‘Epidemiološka služba je, od prvog saznanja o oboljeloj osobi, poduzela sve potrebne mjere kako bi se evidentirale sve osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženom osobom. Prošlo je već sedam dana od tog događaja i nema naznaka da je bilo tko od osoba koje su u samoizolaciji osjetio određene zdravstvene poteškoće koje bi upućivale na COVID-19’, kazao je Uzun.

Stožer civilne zaštite Grada Vrlike sve obavijesti i upute građanima koji su na području Vrlike šalje preko službene web stranice Grada ili sredstvima priopćavanja.

‘U rad Stožera su uključeni prvenstveno djelatnici i volonteri Crvenog križa, koji na terenu obilaze i pomažu naše starije i potrebite Vrličane. U naše aktivnosti uključile su se i druge službe, kao što su DVD Vrlika i žene uposlene u programu ‘Zaželi’. a sada je stanje dobro i zahvaljujem svima što se pridržavaju svih mjera i uputa koje je propisao nacionalni Stožer civilne zaštite’, kazao je Uzun.

Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Vrlike Nikola Uzun ističe da je za njih najosjetljivije pitanje zaštita štićenika i djelatnika Centra za rehabilitizaciju ‘Fra Ante Sekelez’ Vrlika.

‘I prije propisanih mjera u Centru se pristupilo organizaciji samozaštite. Djelatnici su podijeljeni u dva tima, koji sa štićenicima u Centru borave i spavaju po 15 dana. Tu je, na određen način organizirana prava karantena, jer nema ulaza niti izlaza. Ne daj Bože ni zamisliti što bi bilo kada bi virus zahvatio nekoga u Centru, gdje je dvjestotinjak štićenika i veliki broj djelatnika’, istaknuo je Uzun.

Kao i u mnogim drugim mjestima Dalmatinske zagore, tako je i u Vrliku stigao značajan broj Vrličana koji žive u većim gradovima – Splitu, Rijeci, Zagrebu, koji sada dane provode u vrličkom kraju.

‘Preko naših službi, a posebno preko Turističke zajednice, sve njih smo evidentirali i stanje je pod kontrolom’, kazao je Uzun, pozivajući još jednom sve Vrličane da prate obavijesti gradskog, županijskog i nacionalnog stožera Civilne zaštite, te da se ne oslanjaju na dezinformacije iz neprovjerenih izvora.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh