Vrlika: Prijavljen projekt Zaželi – II. faza

Autor/ica
Objavljeno: 12 siječnja, 2021
vrlika

Grad Vrlika se prijavio na projekt Zaželi faza II pod nazivom ‘Program zapošljavanja žena sa područja Grada Vrlike II’.

Vrijednost projekta je 2.303.080,00 kuna i trajati će 16 mjeseci. Provodi se u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Centrom za socijalnu skrb i GDCK Vrlika,te ukoliko bude odobren za financiranje, zaposlit će 26 teško zapošljivih žena i proširiti njihovu uslugu na 156 korisnika starije životne dobi.

Podsjećamo, Program zapošljavanja žena sa područja Grada Vrlike (faza I) je još u tijeku do svibnja 2021. Ženama je istekao ugovor, te će u ožujku i travnju sudjelovati u 7 radionica koje će se održavati zbog posebnosti posla kojim se bave te specifičnih poteškoća i pitanja s kojima se susreću, kako bi se osigurala što bolja psihološka i emocionalna podrška njima i krajnjim korisnicima.

Zaposlenim ženama u projektu omogućilo se i povećanje znanja i vještina potrebnih na tržištu rada kroz obrazovanje/osposobljavanje kako bi po završetku projekta bile konkurentnije na tržištu rada. Njih 23 se obrazovalo, odnosno osposobljavalo te su 2 stekle certifikat za njegovateljicu, 1 za pomoćnu kuharicu i 20 za gerontodomaćicu.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh