MIRO_BULJ IVAN_ŠIPIĆ HDZ NLM IZBORI 2024

Za 15-ak dana početak izgradnje sportske dvorane!

Autor/ica
Objavljeno: 17 srpnja, 2013

dvorana2

 

Na sjednici Gradskog vijeća, koja je održana u ponedjeljak, kroz vijećnička pitanja ponovno je aktualizirana tema sinjske sportske dvorane. Gradonačelnik Ivica Glavan najavio je kako će se za 15-ak dana upriličiti polaganaje kamena temeljca.

Vijećnik HDZ-a Stipan Labrović istaknuo je kako je u gradskom proračunu za 2013. godinu za izgradnju sporstske dvorane koja će se graditi kod prodajnog centra ‘Getro’ izdvojeno 3 milijuna i 500 tisuća kuna. Upitao je gradonačelnika Ivicu Glavana koliko sredstava je do sada utrošeno i kad će početi izgradnja dvorane.

Gradonačelnik Ivica Glavan odgovorio je kako Grad Sinj ima uredno ishodovanu građevinsku dozvolu i potvrdu glavnog projekta te je odabran izvođač radova. Najavio je kako će se uskoro položiti kamen temeljac.

‘Kamen temeljac očekuje se u narednih 10-15 dana, a rok izgradnje je godinu dana. Potpisan je okvirni sporazum koji predviđa da se investicija podijeli u dvije proračunske godine. Također, dvorana je kandidirana u Ministarstvo regionalnog razvoja i očekujemo kako ćemo od ministarstva uprihoditi barem 1 milijun i 700 tisuća kuna, a nadam se i više. Očekujemo i podršku Županije u milijunskom iznosu’, naglasio je gradonačelnik Glavan.

Glavan napominje kako će se pored dvorane graditi i dječje igralište, parking i tri otvorena igrališta s mogućnošću da se dio prostora ponudi i privatnom kapitalu. Također je naglasio da je dvorana rađena po svim normativima europskih i svjetskih sportskih organizacija te da se ne gradi za velika događanja koja okupljaju tisuću ljudi nego da bi u njoj mladi od jutra do mraka mogli trenirati.

‘Ona zadovoljava sve sportove u Sinju osim KK Alkar. Tako je napravljeno jer je projektirana druga dvorana na prostoru pazara, u sklopu OŠ ‘Fra Pavla Vučkovića’, isključivo košarkaških dimenzija za tisuću gledatelja. Nju će po modelu Javno-privatnog partnerstva graditi država, županija i grad, a ova će bit samo gradska i mi ćemo je moći održavati. Sve drugo bi bila jedna nerealna priča’, zaključio je gradonačelnik Ivica Glavan.

 

 

 

ferata@ferata.hr
0997370409