HEP kultura Alkar

Za 47 projekata iz Programa ruralnog razvoja osiguran 41 milijun kuna

Autor/ica
Objavljeno: 26 veljače, 2020
ugovori

Nakon što je svečano otvorila 25. sajam GAST 2020., u nastavku boravka na području Splitsko-dalmatinske županije, ministrica poljoprivrede Marija Vučković uručila je ugovore koji se odnose na poticanje ruralnog razvoja.

‘Danas smo uručili 47 ugovora za područje Splitsko-dalmatinske županije. Ovi projekti su iz sedam operacija programa ruralnog razvoja. Ukupna vrijednost odobrene potpore je 41 milijun kuna kroz Program ruralnog razvoja 2014. do 2020. Najviše odobrenih sredstava odnosi se za mjeru 4., odnosno 20 milijuna od ukupnog iznosa. Tu su još iznosi za druge djelatnosti, ne samo za poljoprivredu’, kazala je ministrica Vučković.

Iz ove mjere, između ostalog, financiraju se i aktivnosti gradnje 17 vrtića na području županije, deset mjera je za provedbu mjera u šumarstvu, a sredstva su uglavnom osigurana iz predviđenih EU fondova.

ugovori

Župan Blaženko Boban je kazao kako je ovaj događaj vrlo važan za sveukupni razvoj naše županije. Posebno ga veseli, kaže, činjenica da je veliki broj onih koji su dobili sredstva dolazi iz ruralnog dijela županije. Kazao je i kako je iznimno zadovoljan činjenicom daje razvojna županijska agencija RERA odradila besprijekoran posao u pogledu realizacije ovih projekata, zajedno s resornim ministarstvom i ostalim ustanovama, kao i s krajnim korisnicima koji su dobili značajna sredstva.

ugovori

Među onima koji su danas temeljem ugovora dobili značajna sredstva za razvoj svojih OPG-eova i obrta bilo je i poduzetnika s područja cetinskog kraja. Iz mjere 4.3.1 za poljoprivredni razvoj u iznosu od 15 tisuća eura ugovore su dobili Slavko Tadić iz Potravlja, Velimir Marasović iz Ugljana i Gordana Jukić s Tijarice, a sredstva iz mjere 4.1.1 dobio je mljekar Ivan Putnik iz Brnaza.

‘Mi smo dobili ugovor za sredstva iz mjere 4.1.1, a sada čekamo i potpisivanje ugovora za mjeru 4.1.2. Sve smo faze do sada prošli. Temeljem ovog ugovora dobili smo oko 1 miljun i 300 tisuća kuna. Kupit ćemo nove strojeve, opremu, jer moramo ulagati u razvoj. Sigurno, da nema ovakvih potpora ne bi se moglo dalje u proizvodnji mlijeka i razvoju stočarstva’, kazao je Ivan Putnik koji na svojoj farmi ima trenutno 70 grla stoke.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh