banner stozer cz sinj

Za digitalizaciju sinjskog kina 433 tisuće kuna

Autor/ica
Objavljeno: 11 srpnja, 2013
kino_sinj

Foto: Ante Botić

U Muzeju Mimara u Zagrebu u ponedjeljak je održano Javno potpisivanje ugovora projekta Digitalizacije nezavisnih kinoprikazivača. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva kulture i gradova, a obuhvaća digitalizaciju 28 kina u 18 županija i 27 gradova, među kojima je i Gradsko kino Sinj.

Opremanje kino-dvorane u Sinju stajat će nešto više od 433 tisuće kuna. Ministarstvo kulture je kroz Projekt digitalizacije nezavisnih kinoprikazivača osiguralo 70 posto sredstava, odnosno 303 tisuće kuna, a ostatak će financirati Grad Sinj.

Digitalizacija nezavisnih kinoprikazivača dio je Nacionalnog programa audiovizualnog stvaralaštva 2010. do 2014. i strateški projekt koji su zajednički pokrenuli Hrvatski audiovizualni centar i Ministarstvo kulture uz podršku lokalnih gradskih uprava. Ciljevi projekta su osnaživanje nezavisnih kinoprikazivača, povećanje gledanosti europskih, hrvatskih i nezavisnih svjetskih naslova u kinima te obogaćivanja raznolikosti kulturalne ponude, a uključuje i mogućnost nadogradnje na buduće tehnologije, kao i mogućnost transformiranja prostora u višenamjenske, multimedijalne prostore.

Iako je rok za provedbu digitalizacije 90 dana Ivan Šentija, direktor Gradskog kina Sinj kaže kako će sinjsko kino biti digitalizirano do 15. kolovoza.

‘Za samo sinjsko kino ovo je zaista velika stvar, jer će biti u rangu sa svjetskim kinima. Riječ je o osnovnoj digitalizaciji i vjerujem da ćemo na nju nadograditi i 3D sustav, jer je ovo prilika koju ne smijemo propustiti.’

Šentija ističe kako za vrijeme postavljanja digitalne opreme kino neće biti zatvoreno duže od nekoliko dana.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh