banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

Započela izgradnja vodovodne linije u Udovičićima

Autor/ica
Objavljeno: 1 travnja, 2020
radovi udovicici

Iz Općine Otok izvijestili su kako je u naselju Udovičići upravo započela izgradnja vodovodne linije.

Projekt  ‘Izgradnja vodovodne mreže gornje zone naselja Udovičići’ odobren je od Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj u 100 % iznosu, ukupne vrijednosti 937.500,00 kn. Općina Otok je prijavila projekt preko mjere 7 Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, ishodila sve potrebne dozvole, a Ugovor o dodjeli sredstava potpisan je u lipnju 2019. g. Nakon provedene javne nabave za izvođača radova izgradnja je započela prije nekoliko dana te bi, prema riječima izvođača, trebala biti završena kroz 3 mjeseca.

Uslijed nedovoljnog tlaka u mreži tijekom ljetnih mjeseci potrošači u gornjoj zoni naselja Udovičići su ostajali bez vode. Projektom je predviđena izgradnja vodoopskrbne mreže sa priključkom na postojeći vodoopskrbni cjevovod te će visinski locirani potrošači imati zadovoljavajući tlak u mreži što će doprinijeti povećanju kapaciteta i kvalitete vodoopskrbe lokalnog stanovništva, odnosno osiguranju zdravstvene ispravnosti vode za piće te povećanju stope priključenosti stanovništva na javni sustav vodoopskrbe.

Izgradnjom vodoopskrbnog cjevovoda poboljšava se i protupožarna zaštita objekata u naselju Udovičić, a također će se rekonstruirati i dio zastarjele mreže.

radovi udovicici
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh