fruhwald

Završen 31. Alkarski padobranski kup

Autor/ica
Objavljeno: 1 kolovoza, 2021
alkarski padobranki kup

Nakon jutros održanih padobranskih skokova na aerodromu Sinj završen je 31. Alkarski padobranski kup. Poslije šest serija najbolji ekipni rezultat postigli su domaći padobranci, ekipa Sinj 1 iz aerokluba Sinj koja je tako po treći put ponijela naslov ekipnog pobjednika. Iza njih plasirale su se redom ekipe zagrebačke Croatie, Sinja 2, Banja Luka, Osijeka, mix Bihać – Prijedor- Opatija i na kraju mix splitskog Gravitona i Rijeke.

Pobjednička ekipa, Sinj 1 u sastavu Andrija Kovačević, Jurica Jagnjić, Matko Vuković i Nikola Bašić, uvjerljivo je osvojila naslov sa svih 24 skoka u ‘sridu’ što im je donijelo 72 ‘punta’ i samo 84 kaznena centimetra. Drugoplasirana ekipa Croatie imala je 66 ‘punata’ i 101 kazneni centimetar dok je trećeplasirana ekipa Sinj 2 skupila 60 ‘punata’ sa 158 kaznenih centimetara.

U pojedinačnoj konkurenciji nakon šest skokova, Hrvoje Sladetić iz Croatie i Andrija Kovačević iz aerokluba Sinj imali su identičan rezultat, svaki po 18 ‘punata’ i po 9 kaznenih centimetara jer su pogodili sve skokove u ‘sridu’, pa se u skladu sa Pravilnikom pristupilo pripetavajućem skoku. Prilikom izvedbe tog skoka, vjetar je znatno pojačao snagu pri čemu se bolje snašao Hrvoje Sladetić, inače nastavnik padobranstva, instruktor specijalne policije RH, dugogodišnji državni reprezentativac sa preko 3 500 izvršenih skokova i postao Slavodobitnikom 31. Alkarskog padobranskog kupa ispred Andrije Kovačevića na drugom mjestu i Željka Žrvnara na trećem.

U internom natjecanju za ‘Padobransku Alku’ koja se boduje za sinjske padobrance, prvo mjesto sa 9 ‘punata’ i samo 3 kaznena centimetra pripalo je Andriji Kovačeviću koji je uz jučer osvojenu ‘Padobransku Čoju’ najuspješniji domaći padobranac na ovogodišnjem Alkarskom padobranskom kupu.

‘Izuzetno smo zadovoljni rezultatima naših padobranaca a također i organizacijom samoga ovogodišnjeg Alkarskog kupa. Drago nam je čuti pohvale sudionika ali i one od strane gradonačelnika Grada Sinja , gosp. Mira Bulja koji je bio sa nama i na otvaranju i na današnjem zatvaranju natjecanja kada je uručio nagrade pobjednicima. Iza naših padobranaca, kako ekipno tako i pojedinačno, ostala su eminentna padobranska imena od kojih je nekoliko reprezentativaca svojih zemalja što nam daje dodatni motiv da radimo još bolje’,  riječi su organizatora iz Aerokluba Sinj.

Najbolje plasirana padobranka bila je Helena Janson iz aerokluba Osijek koja je zauzela šesto mjesto sa 18 ‘punata’ i 19 kaznenih centimetara.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh