Marino Trans

Završen 34. Brnaški dernek, Paulo Mandac slavodobitnik Alke

Autor/ica
Objavljeno: 26 kolovoza, 2019
dernek meljaca

Nakon trodnevnog zanimljivog sportsko-kulturnog programa, sinoć je na Meljači završio 34. Brnaški dernek kojg je organizirao Klaster Sinjska alka.

Za slavodobitnika Brnaške dječije alke nadmetalo se 18 alkarića, a najbolji je s 8 punata bio zamjenik alajčauša Paulo Mandac. Njemu je na koplje vojvoda Ivan Jagnjić u znak pobjede privezao plamenac s hrvatskom trobojnicom, a dobio je i veliku nagradu – bicikl. Slavodobitnik je na dar od župnog vikara fra Antonia Mravka dobio sliku Čudotvorne Gospe Sinjske, a darove je, kao i njegov alkarski momak Ivan Ivković, dobio i od slavodobitnika Vučkovića dječje alke alajčauša Najbržeg.

dernek meljaca

Velika sportska borba odvijala se u sportskom dijelu programa u svim disciplinama. U bacanju kamena s ramena, s bačenih 7,65 metara najuspješniji je bio Luka Vodopić iz Pridrage, drugo mjesto pripalo je Tomislavu Marinoviću s bačenih 7,28 metara, a treći je sa 7,26 bio Ivan Čarić.

Veliki broj gledatelja uživao je gledajući snagatore u potezanju konopa. U ovoj disciplini natjecalo se 6 momčadi, a najbolji su bili konopaši iz Škabrnje, drugo mjesto pripalo je Stablini, a treće konopašima Sv. Marko iz Pridrage.

dernek meljaca

Tri dana balotari su valjali, šaldavali i izbijali, a na kraju je prvo mjesto osvojila ekipa u sastavu Badžo, Nino, Mita. Drugo mjesto osvojili su Mrkanovi, a trće balotari Studenca.

U penjanu na jarbol po pršut najbrži je bio Ante Mastelić, koji je tako osvojio vrijednu nagradu.

Večer sportskih igara pripala je snažnim momcima u potezanju klipa. U znamiljivom natjecanju prvo mjesto osvojio je Josip Poleš, drugi je bio Branimir Perković, a treći Ante Vrdoljak.

dernek meljaca

Nagrade i priznanja najboljima, kao i zaslužnima za organizaciju turnira, podjelili su gradonačelnica Kristina Križanac, njen savjetnik za sport Ivan Medvid, predstavnik županije Damir Čarić i ostali članovi Organizacijskog odbora 34. Brnaškog derneka.

dernek meljaca

U prigodno kulturno umjetničkom programu nastupili su mlađi uzrasti Sinjskih mažoretkinja, KUD ‘Zvuci s kamena i krša’ Imotski, KUD Cetina Sinj, KD Brnaze, Udruga za očuvanje baštine Cetinskog kraja, KUD Vrilo i Udruga reraša i guslara Otok. Na kraju večeri podjeljene su nagrade za najljepše u narodnim nošnjama. Miss ove svečanosti je Maša Kovačević iz KD-a Brnaze, odakle dolaze i prva i druga pratilja Lucija Mastelić i Marta Jagnjić.

dernek meljaca
Facebook
Na vrh