semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Završen prvi tjedan Ljetnje glazbene škole Sinj 2020.

Autor/ica
Objavljeno: 12 srpnja, 2020
ljetna skola

U prekrasnom ambijentu ljetne terase hotela Alkar, koncertom polaznika sinoć završen je prvi tjedan Ljetne glazbene škole u Sinju.

Tijekom prvih šest dana škole održana su tri koncerta polaznika i jedan profesora. Sama nastava se održavala se u jutarnjim i ranim poslijepodnevnim satima na više lokacija u samom središtu grada -Alkarski dvori, Galerija Sikirica, Galerija Galiotović, OGŠ Jakova Gotovca.  Tijekom predavanja radilo se na usavršavanju instrumenata (trube,roga,tube,saksofona…). U ovom prvom tjednu sudjelovala su 62 polaznika iz Hrvatske i Slovenije.

ljetna skola

Sutra nas čeka početak drugog tjedna Ljetne glazbene škole, kazao je inicijator ovih sinjskih glazbenih okupljanja Damir Tomašević:

‘Prema reakcijama polaznika, njihovih roditelja i profesora, ovaj prvi tjedan odlično je odrađen. Stižu nam pohvale sa svih strana. Uspjeli smo sve organizirati na visokom nivou pridržavajući se svih uputa i mjera vezanih za pandemiju koronavirusa’, kazao je Tomašević.

ljetna skola

Tomašević je izrazio nadu kako će na taj način biti odrađen i drugi tjedan koji počinje sutra, 13. srpnja.

‘U ovom drugom tjednu škole obraditi ćemo tri instrumenta – klavir violinu, violu. Nastava će se održavati na već poznatim lokacijama, a na njoj će sudjelovati 20-ak polaznika. Koncert profesora trebao bi se održati u srijedu, a što se tiče koncerta polaznika njega smo planirali u subotu. O samom terminu pravodobno ćemo izvijestiti naše sugrađane i ostalu zainteresiranu javnost. Dosadašnji koncerti odvijali su se na ljetnoj terasi hotela Alkar, a ovi će biti u manjem obimu u prostoru Galerije Sikirica’, kazao je Damir Tomašević.

ljetna skola
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh