Marino Trans

Završena 6. Kašetarnica

Autor/ica
Objavljeno: 2 rujna, 2019
Kašetarnica nas

Nastupom sinjskih rock i blues bendova u Gradskom parku u Sinju u subotu je završeno je 6. izdanje Kašetarnice.
Kašetarnica je, podsjetimo, umjetničko ekološki paviljon kojeg već šestu godinu zaredom u javni prostor postavlja udruga za promicanje suvremene umjetnosti Sinj (UPSUS). U okviru projekta održano je 6 radionica, dvije kazališne predstave i koncert.

grafiti

Ove godine umjetničko ekološki paviljon, kojeg je redizajnirao arhitekt Marin Mašić, bio je postavljen u Gradskom parku.
Tema ovogodišnje Kašetarnice bila je ekologija i očuvanje prirode pa su  radionice bile usmjerene na edukaciju o prirodi koja nas okružuje.
Pticama koje obitavaju u Gradskom parku oslikane su kante za smeće, a djeca su grafitima oslikala i  kontejnere. Kroz projekt Kašetarnice održane su i dvije predstave na tvrđavi Kamičak u kojima su glumili sinjski glumci Katarina Romac i Stipe Gugić.
Projekt je završio koncertom Park Rock ‘n Blues sinjskih bendova Arni Acoustic, Simbola, Dblues i Car i Oni.

 

kashet

Ovogodišnjom Kašetarnicom udruga je željela usmjeriti pozornost javnosti na bolju iskoristivost Gradskog parka te pokazati kako se osmišljenim i zanimljivim programima može privući pažnja građana, a javni prostor postati frekvantniji i privlačniji svim Sinjanima.

kašeta

Kašetarnicu je zatvorila gradonačelnica Kristina Križanac. Projekt udruge UPSUS podržali su Grad Sinj, Čistoća Cetinske krajine, TZ Županije, TZ Grada Sinja  i udruga Biom

Facebook
Na vrh