Završena Ljetna glazbena škola Sinj 2020.

Autor/ica
Objavljeno: 19 srpnja, 2020
zavrsni koncert

Koncertom učenika drugog tjedna završena je ovogodišnja Ljetna glazbena škola Sinj. Koncert je sinoć održan u Galeriji Sikirica s ograničenim brojem posjetitelja.

U ogranizaciji Klastera Sinjska alka u periodu od 06. do 18. srpnja treću godinu za redom uspješno je održana Ljetna glazbena škola u Sinju, koja je ove godine privukla više od 80 polaznika iz cijele Hrvatske i šire.

‘Posebno nas veseli što je u drugom tjednu više od pola polaznika bilo iz Sinja i okolice i što su naši sugrađani prepoznali koliko je djeci važan rad s vrhunskim profesorima, a ujedno su i sami mogli uživati u koncertima profesora i polaznika’, ističu iz ogranizacijskog odbora.

zavrsni koncert

U radu Ljetne škole Sinj sudjelovali su poznati profesori nudeći raznovrsnost stručnog pristupa i edukativnih metoda. U prvom tjednu ljetne škole sudjelovali su prof. Karolina Šantl Zupan; flauta, prof. Bruno Philipp; klarinet, prof. Boštjan Lipovšek; rog, prof. Gordan Tudor; saksofon, prof. Dušan Kranjc; trombon i prof. Dario Teskera; truba, dok u drugom tjednu sudjeluju prof. Đorđe Stanetti; klavir, prof. Anđelko Krpan; violina i prof. Wladimir Kossjanenko; viola.

zavrsni koncert

Zbog epidemiološke situacije svi seminari i koncerti održani su skladu s mjerama koje su preporučili nacionalni Stožer i Zavod za javno zdravstvo.

‘Ovim putem se zahvaljujemo svim dionicima koji su pripomogli da se ovogodišnja Ljetna glazbena škola Sinj 2020. uspješno održi. Prije svega Gradu Sinju i Ministarstvu kulture RH na sufinanciranju ovog projekta. Zahvala Turističkoj zajednici Sinj i Kulturno umjetničkom središtu Sinj na pomoći u realizaciji škole. Zahvala OGŠ Jakova Gotovca u Sinju, Viteškom alkarskom društvu, Muzeju Cetinske krajine, Gradskoj glazbi Sinj i hotelu Alkar na ustupljenim prostorima za održavanje seminara. Zahvala medijskom pokrovitelju Hit radiju i portalu Ferata. Zahvala svim profesorima, svim učenicima i njihovim roditeljima što su i ove godine sudjelovali u radu škole. Veselimo se sljedećoj godini i nadamo se da ćemo se susreti u boljim epidemiološkim uvjetima’, poručuje ogranizacijski odbor Ljetne glazbene škole.

zavrsni koncert
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh