banner stozer cz sinj

Završena manifestacija ‘Dani Košuta 2014.’

Autor/ica
Objavljeno: 30 lipnja, 2014
dani_kosuta1

Foto: Anđela Žolo

U Košutama je jučer završena manifestacija ‘Dani Košuta’, koja je organizirana povodom proslave blagdana Presvetog Srca Isusova. Bogat kulturno-zabavni i sportski program odvijao se u organizaciji Mjesnog odbora Košute i Društva za promicanje kulturne baštine ‘Košuta’.

Tijekom proteklih sedam dana Košućani i njihovi gosti uživali su u klapskoj pjesmi, likovnoj izložbi, predstavama ‘Kuća putujuća’ i ‘Kiosk Priša’, te folklornoj večeri. Posebno zanimljivo bilo je posljednja dva dana manifestacije. U subotu ujutro otvorena je edukativna izložba malih životinja i kućnih ljubimaca. Organizator i pokrovitelj je bilo Društvo ‘Košuta’, a surorganizator Udruga uzgajatelja i ljubitelja malih životonja ‘Trilj 2010’. Posjetitelji izložbe vidjeli su preko 200 primjeraka malih životinja – kokoši Hrvatice, kokoši Dalmatinke, kokoš Serama i kokoš Brama, te golubove hrvatskih pasmina.

Potom je pred mnoštvom okupljenih uslijedio 5. dječji festival pjevača amatera ‘Mikrofon je vaš’, na kojem je nastupilo 22 djece, a pobijedila je Martina Bakić s pjesmom ‘Hallelujah’.

Završnica ‘Dana Košuta 2014.’ održana je jučer na SC Barovine, gdje su održane dječje igre, potezanje konopa te skakanje u vrećama. U finalnoj utakmici nogometnog turnira ekipa CB ‘Catrpe diem’ iz Trilja bila je bolja od ekipe CB ‘No fear’ Košute. Svoje vještine u nogometu pokazale su i žene, a spretnije i sretnije bile su Triljanke koje su zasluženo pobijedile Košućanke.

U okviru završnice održana je i 3. Palaćinkijada na kojoj je sudjelovalo 20 natjecatelja, a tročlani žiri zaključio je kako najbolje palaćinke radi Nikola Marić, pod šifrom Spomenka.

Predsjednica MO Košute Anđela Žolo prezadovoljna je ovogodišnjom manifestacijom.

‘Jako smo zadovoljni sa svim zbivanjima koja su se odvijala u okviru ‘Dana Košuta 2014.’ Jedini problem predstavljala nam je kiša, zbog koje smo morali otkazati koncert triljske Limene glazbe, ali sve ostalo je proteklo u najboljem redu. Zahvaljujem svima koji su pomogli u realizaciji, posebno našem župniku koji je poslije svake svete mise poticao ljude da dođu na naša događanja. Odaziv je stvarno bio dobar. Hvala svima’, istaknula je Anđela Žolo.

Osim kulturno-zabavnog i sportskog programa, u petak je upriličena svečana proslava blagdana Presvetog Srca Isusova. Svečano misno slavlje predovdio je mons. Miroslva Vidović, generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije.

Fotogalerija

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh