banner stozer cz sinj

Završeno 11. Kulturno ljeto za djecu ‘Ljeto je, eto, a šta sad?’

Autor/ica
Objavljeno: 26 srpnja, 2019

Izložbom dječjih radova na Šetalištu Alojzija Stepinca jučer je završeno 11. Kulturno ljeto za djecu ‘Ljeto je, eto, a šta sad?’, kojeg je i ove godine organizirala udruga Srma.

Na izložbi je prikazano 300-tinjak dječjih radova koji su nastali na kreativnim radionicama koje su se tijekom ovog mjeseca održavale u Udruzi Srma.

‘Ove godine smo imale nešto manje djece nego prije, što je za nas bilo jako zahvalno za raditi. Bilo je njih 35, u prosjeku između 15-20 djece bi bilo na radionici pa smo imali vremena posvetiti se svakom djetetu više nego inače. Ove godine smo radili malo drugačije stvari, malo kompliciranije stvari – od rada na priče Sunčane Škrinjarić ‘Plesna haljina žutog maslačka’ gdje smo radili prekrasne maslačke, na priču Susan Perrow smo slikali i učili o tome kako treba biti strpljiv kada si možda malo lošiji od svojih prijatelja u nečemu… Zatim smo slikavali lampione, izrađivali ribice, morske pejzaže, brodice od prirodnih materijala, jednostavnom tehnikom origamija smo savijali papir i radili cvjetove… Svašta smo ovo ljeto radili i uživali smo’, kazala je predsjednica Udruge Srma Snježanka Jadrijević.

U okviru izložbe predstavljen je i turistički vodič o Cetinskoj krajini koji je namijenjen djeci, pod nazivom ‘Moj naj-zavičaj – mali vodič za male putnike’.

‘To je jedna mala brošurica u kojoj se na osam stranica nalazi ono najosnovnije o Cetinskoj krajini. Naravno da će stariji vidjeti koliko stvari nema unutra, ali mi smo se vodili nekom logikom da izdvojimo ono što će djeci biti najzanimljivije, ali jednako tako kad ih netko upita po čemu je tvoj kraj poznat, da znaju odgovoriti da ima puno toga što je u Cetinskoj krajini lijepo i važno, ne samo za naš kraj nego cijelu Hrvatsku i svijet’, kazala je Jadrijević.

Dodajmo kako je 11. Kulturno ljeto za djecu ‘Ljeto je, eto, a šta sad?’ dio programa ‘Dani Alke i Velike Gospe 2019.’

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh