Jadrantrans

Završeno 12. kulturno ljeto za djecu

Autor/ica
Objavljeno: 31 srpnja, 2020
ljeto je eto

Izvor: Udruga Srma

Izložbom dječjih radova u Sinju je jučer, 30. srpnja završeno 12. sinjsko kulturno ljeto za djecu ‘Ljeto je eto, a šta sad?’.

Izloženo je 130 radova koji su nastali na 3 različite radionice:

– radionica slikanja – na bajke braće Grimm ‘Matovilka’, ‘Zlatna guska’, ‘Snjeguljica i Ružica’ i ‘Jorinda i Joringel’ se slikalo, izrađivale su se lutke za kućno kazalište i velika slikovnica,

– na radionici šivanja uz terapeutsku priču Susan Perrow ‘Jogunasti poni’ i Puškinovu bajku ‘Ribar i ribica’ radio se bedž u obliku konja i izrađivale ribice, te su se šivale torbice za mobitele i hobotnice

– na kreativnoj reciklažnoj svaštari na terapeutske priče Susan Perrow ‘Bijela tratinčica’, ‘Gusjenica’ i ‘Leptir’ izrađivale su se tratinčice, gusjenice i leptiri.

Na završnoj izložbi djeca su sudjelovala u zajedničkoj izradi velike tratinčice koja sada krasi ulazni hodnik Udruge Srma.

Od 7.7. do 29.7. održano je 11 kreativnih radionica uglavnom na otvorenom zbog epidemiološke situacije, a na njima je sudjelovalo 17 djece.

U 11 godina provedbe kroz kreativne radionice sinjskog kulturnog ljeta u organizaciji Udruge Srma prošlo je preko 1000 djece s gotovo 5500 dolazaka. Provedbu je pomoglo 185 volontera s preko 1600 sati volontiranja, a među njima i 50 maloljetnih volontera.

Sinjsko kulturno ljeto za djecu je dio službenog programa Dana Alke i Gospe Sinjske koje financira Gradu Sinj, a radionice su dio projekta ‘LOZA-D – lokalna zajednica za djecu’ kojega financira Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

KOLAŽ MIX
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh