Advent Sinj
ogrijevno bukovo drvo X

Završni uspon Ante, Kristijana i Hane u Sinju – na Starom Gradu

Autor/ica
Objavljeno: 4 srpnja, 2018
ar_via09

Sinjanin Ante Romac, planinar, avanturist 5. svibnja krenuo je iz Postojne (Slovenija) na 1.300 kilometara dug put bijelom trasom Via Dinarice, koja se proteže od Slovenije do Albanije. Na početku puta pridružio mu se Kristijan Karlušić iz Istre, član udruge koja se bavi promocijom planinarskog turizma ‘Via Dinarica’, a na putu su sreli i Slovenku Hanu Geder.

U nekoliko nastavaka na Ferati smo objavljivali kratke izvještaje o Antinom pothvatu koje nam je slao njegov kolega Željko Grašak Zrnčić.

Ante i ekipa došli su do kraja svoja puta, a posljednji uspon bio je u Sinju – na Stari Grad.

Piše: Željko Grašak Zrnčić, 2. srpnja

Nakon dvomjesečne avanture došao je na red i završni uspon našeg trojca.

Umorni i iscrpljeni nakon dosta prijeđenih kilometara smogli su snage popeti se do kipa Gospe Sinjske te Joj zahvaliti na pomoći, koja im je itekako trebala prelazeći 1.200 kilometara dugu stazu preko Dinarskog gorja!

Na brdašcu iznad Sinja ekipa Koćara i prijatelji iz PD Jelinak Trilj spremila je doček iznenađenja te prigodnim poklonima, poljupcima i čestitkama obasula naše ‘zvijezde’.

Uslijedio je kratak photosession. a onda druženje za stolom i prepričavanje događaja s ove nezaboravne avanture.

Hvala svima koji su na bilo koji način bili od pomoći Hani, Anti i Kristijanu, a oni su obećali feštu o kojoj ćete biti obaviješteni pismeno ili usmeno.

#VIADINARICA NOPD Koćari

ferata@ferata.hr
0997370409