banner stozer cz sinj

Zbog koronavirusa produžen rok za održavanje prijevremenih lokalnih izbora

Autor/ica
Objavljeno: 26 ožujka, 2020
Izvor: www.vlada.gov.hr

Na današnjoj 220. sjednici Vlade Republike Hrvatske prva točka bila je Nacrt prijedloga zakona o izmjeni i dopunama Zakona o lokalnim izborima, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona, o kojoj je govorio ministar uprave Ivan Malenica.

Naime, prijevremeni izbori za Gradsko vijeće Orahovice i Općinsko vijeće Općine Otok trebali su se održati u nedjelju, 19. travnja, međutim, iz osobito opravdanih razloga prouzročenih epidemijom koronavirusa, u hitnu saborsku proceduru upućene su izmjene zakona kojima se uređuje produženje roka za održavanje prijevremenih izbora, odnosno odgode njihova raspisivanja te odgode održavanja već raspisanih prijevremenih izbora.

‘Kako su nakon raspisivanja tih izbora nastupile posebne okolnosti uzrokovane epidemijom koronavirusa i izvanredna situacija, u kojoj je opravdano odgoditi održavanje izbora, nužno je utvrditi zakonsku osnovu temeljem koje će Vlada u situaciji nastupa posebnih okolnosti odlučiti o održavanju prijevremenih izbora, odnosno odgoditi održavanje raspisanih prijevremenih izbora izvan roka utvrđenog važećim Zakonom o lokalnim izborima, objasnio je ministar Malenica.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh