extrametal

Dr. Željka Karin: Udaljite se jedni od drugih i po potrebi nosite maske

Autor/ica
Objavljeno: 14 kolovoza, 2020
zeljka karin

Ispred zgrade Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije u Splitu održana je konferencija za novinare na kojoj su govorili ravnateljica Zavoda Željka Karin i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Luka Brčić.

Ravnateljica Karin rekla je kako u Splitu, Makarskoj i Imotskom ima veći broj zaraženih te konstatirala kako je riječ o mlađim ljudima koji su se uglavnom zarazili na zabavama. Zasad nema težih simptoma, no postoji bojazan jer su sada i stariji počeli obolijevati, rekla je.

Navela je da za sada nema podataka o zaraženima iz Sinja koji se mogu povezati sa alkarskim svečanostima.

‘ Za sada nemamo oboljelih iz Sinja, no još je prerano govoriti o tome. Nadajmo se i vjerujmo da neće, ali sad idu i hodočašća. Upozoravamo sve hodočasnike da budu udaljeni jedni od drugih. Tek 4 kvadrata udaljenosti je garancija da se nikome ništa ne može dogoditi’, rekla je Karin i preporučila hodočasnicima da sa sobom nose maske kako bi ih mogli staviti na lice ako im se približe nepoznate osobe.

Karin je komentirala i situaciju zbog negodovanja ugostitelja i preranog zatvaranja kafića.

‘Što se tiče ugostitelja, vjerujem da oni negoduju zbog novih mjera. Procijenjeno je da sada moramo poduzeti oštrije mjere, moramo vagati štetu i korist. Većina ugostitelja se drži mjera, uopće nemamo podatak da se itko primjerice zarazio u restoranu’, kazala je Karin.

Načelnik županijskog Stožera Luka Brčić osvrnuo se na Alku za koju je rekao da je besprijekorno organizirana, no dodao je kako je sve popratno bilo vrlo rizično.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh