Advent Sinj
ogrijevno bukovo drvo X

Župan Boban i ministrica Vučković otvorili vatrogasni dom u Muću

Autor/ica
Objavljeno: 26 svibnja, 2022

 

 

muc

Župan Blaženko Boban i ministrica poljoprivrede Marija Vučković otvorili su danas vatrogasni dom u Muću, vrijedan oko 8 milijuna kuna. Župan Boban podsjetio je kako Splitsko-dalmatinska županija u zadnjih 6 godina ima 6 novootvorenih vatrogasnih domova – Sućuraj, Supetar, Dugi Rat, Trilj, Slatina i danas otvoreni Muć.

‘Ulaganje u sigurnost je ulaganje u sreću građana, bilo da se radi o sigurnosti domicilnog stanovništva i gospodarstva, ali i sigurnosti turista što je nama u priobalnom dijelu izuzetno bitno. Naši vatrogasci su, u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom i županijskom vatrogasnom zajednicom, maksimalno iskoristili europske fondove u realizaciji svojih potreba’, izjavio je župan Boban.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković podsjeća kako je ministarstvu kojemu je na čelu obveza skrbiti o najvrjednijim resursima koje ima Hrvatska, a velik dio te skrbi nose vatrogasci.

‘Ovdje u Splitsko-dalmatinskoj županiji ugovorili smo projekte vrijedne 192 milijuna kuna. Uz vatrogasne domove to su i 4 dječja vrtića, 2 kulturna centra i druga vrsta infrastrukture. Zahvaljujem županu na suradnji, ali i dionicima civilnoga društva poput DVD-a Muć’, izjavila je Vučković.

Zapovjednik DVD-a Muć Bože Delić rekao je kako je ovo šesta lokacija na kojoj mućko vatrogasno društvo djeluje.

‘U 43 godine DVD-a Muć ovo nam je šesta i konačna lokacija. Bili smo i u privatnim kućama, ali i u javnim prostorima. Na otvorenom oprema i vozila propadaju, a zimi su nam i vremenske prilike otežavale posao. Sada, hvala Bogu, imamo svoje prostore’, ponosno naglašava Delić.

Načelnik Općine Muć Filip Stupalo navodi razloge zbog kojih je ovakav objekt bio prijeko potreban općini kojoj je na čelu.

‘Općina Muć je četvrta općina po veličini u našoj županiji. Imamo najveći pojas endemskoga crnoga bora u Europi. Uza sve druge zadaće koje imaju u prometnom i drugom dijelu, našim vatrogascima je sigurno jedan od prioriteta i zaštita takve šume. Kruna svega je ovaj velebni dom, koji je financiran sredstvima Europske unije’, rekao je Stupalo, zahvalivši Ministarstvu poljoprivrede i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

 

ferata@ferata.hr
0997370409