trilj
vrlika
baner donlic

Župan na sastanku u Inovacijskom centru Udruge gradova u Izraelu

Autor/ica
Objavljeno: 17 svibnja, 2022
zupan izrael

Izvor: Splitsko-dalmatinska županija

Župan Blaženko Boban, zamjenik župana Stipe Čogelja, predsjednik Županijske skupštine Mate Šimundić te pročelnik Upravnog odjela za informatiku i zajedničke poslove Damir Brčić sudjelovali su na sastanku u Inovacijskom centru Udruge gradova u Tel Avivu. Sastanku su nazočili i predstavnici start-upova iz Splitsko-dalmatinske županije.

Župan Boban rekao je kako su izmijenili dragocjena iskustva s domaćinima u Izraelu.

zupan izrael

‘Gotovo sve nove tehnologije su prošle kroz ovaj inovacijski centar. Hrvatska je Izraelu pomogla u gašenju požara prije 2 godine, ali i 2010. Izvijestio sam ih i da radimo trenažni centar vatrogastva u Vučevici. Oni nam mogu pomoći u tehnologiji, a mi njima u znanju’, naglasio je župan.

Dan prije predstavnici Županije i Sveučilišta u Splitu obišli su The Peres Center for Peace and Innovation, Start – Up Nation Central i Global City Tel Aviv.

‘Oni su vrlo vješto i pažljivo prezentirali svoju tehnologiju kao nešto što je jako važno za uspjeh njihove mlade države. Uistinu se ima što vidjeti jer su neke od najjačih svjetskih kompanija nastale u Izraelu. Nismo ni svjesni da je dosta inovativnih proizvoda zapravo izraelska tehnologija. Sve to je ono što svakoga može inspirirati, a posbeno naše mlade start-upove’, izjavio je Brčić.

zupan izrael

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh