DANI_ALKE mel PM SOLAR

Župan s osnovnoškolcima u Zagvozdu, ove godine u županiji više učenika prvih razreda

Autor/ica
Objavljeno: 4 rujna, 2023
sdz

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban u ponedjeljak je u Osnovnoj školi Zagvozd učenicima poželio sretan početak nove školske godine.

‘Učenicima iznad svega želim sreću i zadovoljstvo te da im škola ne bude opterećenje nego druženje s prijateljima uz obvezu učenja. Moraju poštivati svoje roditelje, ali i svoje učitelje, nastavnike i profesore te sve one koji će im biti na raspolaganju tijekom školske godine’, rekao je župan te dodao kako je u Splitsko-dalmatinskoj županiji ove godine upisano više prvašića nego prošle školske godine. ‘Imamo upisano 4128 prvašića, što je 143 djece više nego prošle godine. To nam pričinja izuzetno zadovoljstvo jer je naš primarni zadatak napraviti sve kako naše škole ne bi zjapile prazne’, poručio je Boban.

Ravnateljica Osnovne škole Zagvozd Antonela Filipović podsjeća kako je škola kojoj je na čelu jedna od pet škola u županiji koja se uključila u eksperimentalni program cjelodnevne škole.

‘Iznimno sam ponosna na to jer smo se odlučili uključiti u ovaj eksperiment na dobro svih učenika, djelatnika i roditelja. Imali smo iznimnu podršku Splitsko-dalmatinske županije tijekom cijelog ljeta te smo spremni za početak nove školske godine’, izjavila je ravnateljica.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić rekao je kako je podrška školama za provođenje eksperimentalnog programa cjelodnevne škole uslijedila nakon intenzivnih razgovora.

‘Odlučili smo dati potporu i osnažiti ukupno 5 škola kako bi upravo oni prvi stekli iskustva. Svjesni smo da je to nužnost i da je budućnost takva da će svi 2027. godine ući u taj program’, izjavio je Đonlić.

Ove godine u zagvošku je školu upisano 15 prvaša, dok ih dogodine očekuju 19.

 

ferata@ferata.hr
0997370409