mel

Župan u novogodišnjoj noći obišao dežurne službe

Autor/ica
Objavljeno: 1 siječnja, 2023
SDZ

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban obišao je u novogodišnjoj noći dežurne službe – Vodovod i kanalizaciju, Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Splita, Centar 112, Zavod za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije i Policijsku upravu Splitsko-dalmatinsku.

‘Svim građanima želim da se za točno 365 dana nađemo u istoj noći, na istim trgovima diljem naše županije i da komentiramo kako je bila dobra godina. To od srca želim i svim djelatnicima ovih interventnih službi’, izjavio je Boban.

U novogodišnjoj noći stanje s vodoopskrbom na splitskom području je dobro, doznaje se od direktora Vodovoda i kanalizacije Tomislava Šute.

‘Možemo kazati da je mirno. Iza nas je jedna uspješna godina. Skoro smo na projektu aglomeracije izgradili 100 kilometara vodoopskrbne mreže i 100 kilometara kanalizacijske mreže’, rekao je Šuta.

Pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Split Srđan Kuščević istaknuo je kako je njegova služba pripravna.

‘Za sada je sve u redu i nema većih problema. Spremni smo jer iza ponoći imamo više aktivnosti, ali se nadam da će sve proći u najboljem redu’, izjavio je Kuščević.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita Mario Miljkas zadovoljan je večerašnjim stanjem na terenu.

‘Očekujem da se građani ponašaju odgovorno i da pripaze. Kad se tragedija dogodi onda je već kasno. Nadam se da će ova noć proći mirno i veselo’, poručio je.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije dr. Leo Luetić također je pozvao građane na odgovornost.

‘Naša dežurna hitna medicinska služba je spremna. U slučaju potrebe mi smo tu za vas’, navodi Luetić i poziva građane da Hitnu pomoć zovu samo u opravdanim razlozima.

Načelnik Policijske uprave Splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić pozvao je građane na opreznost u prometu i na novogodišnjim proslavama.

‘Ovo je prilika da ovu godinu završimo s porukom ‘darujmo sigurnost jedno drugima’. Nadam se da će se svi iza večerašnjih događanja sretni i veseli vratiti svojim kućama’, izjavio je Marendić.

ferata@ferata.hr
0997370409