Župan Ževrnja posjetio Samostan i VAD

Autor/ica
Objavljeno: 11 prosinca, 2014

zupan_zevrnja_u_sinju02

U prigodi nadolazećih božićno-novogodišnjih blagdana župan Zlatko Ževrnja posjetio je Samostan i Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske.

Nakon kratkog druženja s gvardijanom fra Petrom Klapežom i župnikom fra Antom Bilokapićem i ostalim svećenicima, župan Ževrnja posjetio je prostorije sinjskog Caritasa. Tom prigodom uručio ček u vrijednosti 10 tisuća kuna sinjskom gvardijanu, a sredstva su namijenjena korisnicima Fonda Čudotvorne Gospe Sinjske, koji skrbi za studente slabijeg imovinskog stanja. Ček istog iznosa župan je uručio župniku za potrebe sinjskog Caritasa.

‘Ovo je trenutak za istaknuti osjećaj zahvalnosti gvardijanu i Samostanu što imaju jedan lijepi projekt, a to je skrb za studente slabijeg imovinskog stanja s područja Cetinske krajine. Zato u ime Županije zahvaljujem na toj brizi, a i mi svake godine dođemo s određenim novčanim prilogom. Isto tako zahvaljuemo na svemu što čini i Caritas Gospe sinjske’, istaknuo je župan Ževrnja, naglasivši kako Županija tijekom cijele godine na određen način pomaže ovakve aktivnosti.

U ime Svetišta i cijelog osoblja na posjeti i doniranim sredstvima Županu se zahvalio gvardijan fra Petar Klapež.

‘Zahvaljujem u ime svih siromašnih s područja Cetinskog kraja, kojima naš Samostan preko Caritasa izlazi u susret s pomoćima. Bez donacija koji naš Samostan dobija od različitih ustanova i institucija to ne bi mogli. Među prvima u takvoj pomoći je naša Županija i zato u ime svih od srca zahvaljuem na pomoći’, istaknuo je u svojoj zahvali sinjski gvardijan fra Petar Klapež.

Nakon posjeta Svetištu župan Zlatko Ževrnja održao je radni sastanak s predstavnicima VAD-a na čelu s predsjednikom Stipom Jukićem, dogradonačelnicom Kristinom Kržanac i predsjednikom GV Hrvojem Markulinom. Razgovaralo se o realizaciji zajedničkih projekata Županije, Grada Sinja i VAD-a u prigodi nadolazeće 300. obljetnice Alke.

zupan_zevrnja_u_sinju01

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh