semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Župan Ževrnja primio izaslanstvo NK Junak Sinj

Autor/ica
Objavljeno: 16 ožujka, 2016

junak_županija_1

Danas je župan Zlatko Ževrnja primio predstavnike Nogometnog kluba ‘Junak’ iz Sinja prigodom 100 godina uspješnog djelovanja, te dao podršku manifestaciji obilježavanja stogodišnjice kluba.

Prijemu su, uz župana Ževrnju kao domaćina, nazočili i predsjednik Županijske skupštine Petroslav Sapunar, zamjenik župana Luka Brčić i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Županije Tomislav Đonlić. Ispred NK Junak sastanku su nazočili direktor Kluba Ivica Knezović, članovi uprave Marko Duvnjak i Žarko Delić, te dogradonačelnik Sinja Zlatko Ugrin.

junak_županija_4

Jedna od bitnih tema sastanka, osim obljetnice, bila je i postavljanje umjetne trave na pomoćnom Junakovom igralištu za koje je klub tražio sredstva putem Natječaja za financiranje programa i projekata udruga namijenjenih zadovoljavanju javnih potreba u športu u 2016. godini kojeg je raspisala Županija.

‘Sigurno je da ćemo pripomoći ovu vrijednu obljetnicu kroz samo njeno obilježavanje, ali ćemo jednako tako i pogledati aplicirani zahtjev i u okviru naših financijskih mogućnosti nastojati pomoći što se tiče pomoćnog nogometnog igrališta,’ kazao je župan Ževrnja.

Stogodišnja tradicija jednog sportskog kluba nije mala stvar, kazao je direktor NK Junak Ivica Knezović.

‘Iznimna mi je čast sudjelovati u ovoj obljetnici. To je velika tradicija koju treba gajiti. Svako desetljeće od osnutka možemo nabrojiti značajne uspjehe Junaka, a to je zahtijevalo i danas zahtjeva dosta odricanja i truda svih onih koji rade u klubu, djece i svih koji sudjeluju. Imamo dosta troškova i izdataka, ali sve to skupa funkcionira uz pomoć ljudi koji vole taj posao, grada, navijača i ostalih.’

NK Junak je jedan važan dio sinjske, cetinske, sportske slagalice, naglasio je dogradonačelnik Sinja Zlatko Ugrin, koji je istaknuo važnost obilježavanja 100. godišnjice NK Junak.

‘Grad Sinj je grad bogat sportašima, a Junak je jedan važan kamenčić u tom sportskom mozaiku. Ove godine slavi uistinu veličanstvenu obljetnicu – 100 godina svog postojanja. Ovaj klub u ogromnoj mjeri je utjecao na razvoj nogometa u cetinskom kraju, odgojio je niz generacija i uistinu zaslužuje priznanje i adekvatnu proslavu svog 100-tog rođendana,’ zaključio je dogradonačelnik Zlatko Ugrin.

junak_županija_5
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh