mel VRLIKA LAKE PRAVO MISTO

Županija financijski pomaže rad udruga proisteklih iz Domovinskog rata

Autor/ica
Objavljeno: 18 svibnja, 2024
sdz

Župan Blaženko Boban donio je Odluku o raspodjeli sredstava za financiranje programa i projekata udruga proizašlih iz Domovinskog rata u 2024. godini, koje su se prijavile na Javni natječaj. Financijska sredstva odobrena su temeljem prijedloga Povjerenstva za ocjenjivanje prijava.

U Proračunu je za ovu godinu za udruge proizašle iz Domovinskog rata osiguran ukupan iznos od 132 tisuće 600 eura, a sredstva su raspodijeljena na ukupno 125 programa.

Između ostalih, Udruga HVIDR-a Vrlika dobila je 500 eura za obilježavanje 31. obljetnice bitke na Velom Vrhu te još 700 eura za obilježavanje obljetinice akcije Oluja 95. i Dana oslobađanja Vrlike.

Udruga roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine dobila je tisuću eura za projekt Da se ne zaboravi.

Udruzi djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, podružnica Splitsko-dalmatinske iz Sinja dodijeljeno je tisuću eura za projekt Psihološko osnaživanje članova obitelji smrtno stradalih hrvatskih branitelja kroz hodočašće te još tisuću eura za redovnu djelatnost udruge kroz projekt Putevima naših očeva – smrtno stradalih hrvatskih branitelja.

Udruzi nezaposlenih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Glavice – Sinj dodijeljeno je 900 eura za program Resocijalizacija hrvatskih branitelja kroz kulturu.

Udruga hrvatskih dragovoljaca 2. bojne 4. brigade ZNG Cro Angels Sinj, dobila je 1.800 eura za projekt Da se ne zaboravi

Udruzi tenkista veterana Domovinskog rata Cetinske krajine pripalo je 1.800 eura za izgradnju spomen obilježja tenkistima Cetinske krajine.

Udruzi hrvatskih branitelja veterani 126. brigade HV Sinj,  pripalo je 1.500 eura za obilježavanje 30. godišnjice VA Zima te još 900 eura za projekt Sjetimo se na ponosne dane, kao i 600 eura za  natjecanje u veslanju ‘Skok 2’.

Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Splitskodalmatinske županije dobila je 1.500 eura za 15. memorijalnu regatu te 1.400 eura za 10. Memorijalnu konjičku karavanu ‘Ljeto 95’.

Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a SDŽ iz Sinja dobila je 800 eura za projekt Terapijsko jahanje te tisuću eura za eko kamp ‘Škola u prirodi’.

Udruga veterana 1. HGZ Sinja i Cetinske krajine dobila je 700 eura za Boćarski turnir ‘VRO Oluja’  te tisuću eura za Kamp ‘Sjećanje na Domovinski rat’.

Udruzi policije Sinja i Cetinske krajine u Domovinskom ratu 90-91, pripalo je tisuće eura za Spust čamcima i kajacima povodom godišnjice osvajanja sela Otišić.

Udruga 16. Domobranska pukovnija dobila je 900 eura za Sportsko-rekreativne aktivnosti za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji te isto toliko za projekt Jahanjem do aktivnog života.

ferata@ferata.hr
0997370409