trilj
vrlika
baner donlic

Županija financira javne potrebe socijalne i zdravstvene skrbi i humanitarne djelatnosti

Autor/ica
Objavljeno: 25 svibnja, 2022
FR Sinj

Zamjenik župana Ante Šošić, po ovlaštenju župana Blaženka Bobana, donio je Odluku o dodjeli ukupno 914 tisuća kuna za financiranje programa i projekata javnih potreba iz područja socijalne i zdravstvene skrbi i humanitarne djelatnosti te drugih područja od interesa za opće dobro u 2022. godini.

Za programe iz područja Socijalna i zdravstvena zaštita djece i mladih bit će dodijeljeno ukupno 117 tisuća kuna. Među 20 dobitnika potpore je i projekt udruge Srma iz Sinja ‘S mladima za budućnost’, koji će Županija sufinancirati s 5 tisuća kuna.

U području Socijalna i zdravstvena zaštita osoba starije životne dobi, pojedinaca i obitelji, Županija će s 83 tisuće kuna sufinancirati 14 projekata, među kojima nema udruga iz Cetinske krajine, kao ni u području Prevencija i suzbijanje nasilja u obitelji i zaštita žrtava obiteljskog nasilja, kroz koji će Županija sa 167 tisuća kuna sufinancirati 4 udruge.

S ukupno 115 tisuća kuna Županija će sufinancirati projekte 17 udruga iz područja Zaštita osoba s invaliditetom. U ovoj kategoriji su dvije udruge iz Cetinske krajine i to Udruga tjelesnih invalida Sinj, koja će za provedbu programa ‘Vježbom do zdravlja’ dobiti 5 tisuća kuna i Udruga osoba s invaliditetom Trilj, koja će za projekt ‘Razgledavanje Vukovara i njegovih znamenitosti’ dobiti 7 tisuća kuna.

Županija je osigurala i 270 tisuća kuna za sufinanciranje projekata iz područja Izvaninstitucionalna skrb o starijim osobama, kroz koji će 20 tisuća kuna dobiti Gradsko društvo Crvenog križa Vrlika za ‘pomoć u kući za starije i nemoćne/organizirane aktivnosti za starije’.

Sukladno ovoj Odluci za područje Skrb o beskućnicima osigurano je 64 tisuće kuna i u toj kategoriji nema udruga iz našeg kraja, kao ni u kategoriji Promicanje zdravlja i prevencija bolesti kroz koju je za 16 udruga iz Splitsko-dalmatinske županije osigurano ukupno 96 tisuća kuna.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh