trilj
vrlika
baner donlic

Županija+: Izaslanstvo Županije u Izraelu

Autor/ica
Objavljeno: 22 svibnja, 2022
SDZ sv jeronim

foto: SDŽ

U programu Hit radija danas, 22. svibnja, emitirano je novo izdanje mozaične emisije ‘Županija+’ koja obrađuje tjedna događanja vezana uz Splitsko-dalmatinsku županiju.

U Temi tjedna bilo je riječi o višednevnoj posjeti izaslanstva Splitsko-dalmatinske županije i Splitskog sveučilišta Izraelu. Tom prigodom jučer,  21. svibnja, župan Blaženko Boban, monsinjor Marin Barišić, akademski kipar Veno Jerković i opat jeruzalemske dominikanske opatije Bernhard Alter otkrili su na jeruzalemskom brdu Sion kip Svetoga Jeronima, dar puka Splitsko-dalmatinske županije. Kip je smješten u Crkvi Uskrsnuća Marijina na Sionu, a župan Boban ističe kako se ovaj trenutak čekao već tri godine.
U Kronici tjedna vijesti su u emisiji vezane za boravak županijskog izaslanstva u Izraelu gdje su sudjelovali  na sastanku u Inovacijskom centru Udruge gradova u Tel Avivu. Kroz emisiju emitiran je prilog o održanom radnom sastanku predstavnika SDŽ i Sveučilišta u Splitu u  Technionu, najstarijem izraelskom sveučilištu gdje im je  dobrodošlicu  izrazio dopredsjednik Techniona, profesor Oded Rabinovitch. Tijekom boravka u Izraelu, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i rektor Sveučilišta u Splitu dr. sc. Dragan Ljutić položili su vijence i zapalili plamen u memorijalnom centru u spomen na žrtve Holokausta Yad Vashem, iskazavši tako poštovanje prema svim žrtvama Holokausta.
Na kraju emisije bilo je govora o Javnom pozivu za slanje prijedloga za javna priznanja SDŽ. Podsjetimo, nagrada Splitsko-dalmatinske županije dodjeljuje se za najviše zasluge u promicanju znanosti, gospodarstva, prosvjete, kulture, športa, zdravstva, socijalne skrbi i drugih područja društvenog života u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Nagrada Splitsko-dalmatinske županije dodjeljuje se u prigodi obilježavanja Dana Županije 30. rujna 2022., na blagdan Svetog Jeronima, zaštitnika Dalmacije.
Emisiju Županija+ možete poslušati OVDJE.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh