BANNER FERATA

Županija nastavlja s poticanjem razvoja malog poduzetništva

Autor/ica
Objavljeno: 5 studenoga, 2014

s

Splitsko-dalmatinska županija nastavlja s poticanjem poduzetništva. Tako je na posljednjem natječaju iz Programa potpore osnivanju i razvoju malog gospodarstva od 2014. do 2017. Županija dodijelila gotovo 800 tisuća kuna.

Naime, Županija splitsko-dalmatinska ove je godine objavila dva natječaja za potpore razvoju maloga gospodarstva, koji se odnosio na žene poduzetnice, te mlade i početnike u poduzetništvu.

Po posljednjem natječaju, odlukom župana Zlatka Ževrnje od 20. listopada, poduzetnicima je raspodijeljeno 782.990 kuna, od čega je četvorici poduzetnika s područja Cetinske krajine dodijeljeno 62.788 kuna. Najveći pojedinačni mogući iznos – 20 tisuća kuna, dobila su dva poduzetnika s područja Cetinskog kraja, i to iz Sinja i Gale.

Prema informacijama iz Poduzetničkog centra Sinj, ove je godine ukupno devet poduzetnika s područja Cetinske krajine dobilo bespovratna novčana sredstva iz Programa potpore osnivanja i razvoja malog gospodarstva na području Županije splitsko-dalmatinske, u ukupnom iznosu od 133 tisuće kuna. Među njima je šest poduzetnika s područja grada Sinja.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh