Županija objavila natječaj iz programa ‘Tu je tvoj dom’

Autor/ica
Objavljeno: 22 veljače, 2021
tu je tvoj dom

Splitsko-dalmatinska županija objavila je Natječaj za podnošenje prijava za dodjelu bespovratnih sredstava iz Programa demografskih mjera poticanja mladim obiteljima iz ruralnih područja za izgradnju i adaptaciju kuća na području županije za 2021. godinu.

Cilj Natječaja je stvoriti osnovne uvjete za ostanak i doseljavanje mladih obitelji u ruralna područja Splitsko–dalmatinske županije radi demografske obnove i povećanja broja stanovništva te ravnomjernog gospodarskog razvoja Županije. Bespovratna sredstva, u vidu poticaja, dodjeljivat će se za rješavanje stambenog pitanja mladim obiteljima koji namjeravaju trajno živjeti na tim područjima, a sufinanciranje se ostvaruje kroz poticaj za kupnju građevinskog zemljišta, za kupnju kuće ili stana za stanovanje, izgradnju kuće (od temelja), dovršetak započete gradnje kuće za stanovanje, adaptaciju neuseljene kuće ili stana za stanovanje te za rekonstrukciju kuće ili stana za stanovanje.

Na natječaj se mogu prijaviti supružnici ili samohrani roditelji do 45 godina starosti, obitelji koje nemaju riješeno stambeno pitanje nigdje u Hrvatskoj i obitelji koje žele izgraditi svoj dom u Splitsko-dalmatinskoj županiji, u mjestima određenog indeksa razvijenosti.

Natječaj je otvoren do danas do 31. ožujka 2021. godine, a u cijelosti ga možete pročitati OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh