Advent Sinj
ogrijevno bukovo drvo X

Županija objavila natječaj za stipendiranje mladih sportaša

Autor/ica
Objavljeno: 7 veljače, 2023
stipendije

Splitsko-dalmatinska županija, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport, objavio je Natječaj za stipendiranje mladih nadarenih sportaša u 2023. godini.

Splitsko-dalmatinska županija dodijelit će 50 stipendija u iznosu od 66,66 eura mjesečno u 2023. godini mladim nadarenim sportašima, s tim da se od toga 5 stipendije dodjeljuju mladim sportašima s invaliditetom.

Stipendije se dodjeljuju mladim sportašima koji su redovni učenici osnovnih te I. i II razreda srednjih škola u školskoj godini 2022/2023, a koji imaju prebivalište na području Splitsko-dalmatinske županije.

Pravo na prijavu imaju sportaši koji ni po kojoj drugoj osnovni ne primaju novčanu potporu.

Prijavu za dodjelu stipendija sportašima podnose njihovi sportski klubovi. Klubovi koji prijavljuju više sportaša moraju rangirati sportaše sukladno rezultatima i ostalim klupskim kriterijima. Prijave klubova s više sportaša, a koji nisu rangirani sukladno pravilima Natječaja neće se uzeti u razmatranje.

Uz prijavu sportski klub prilaže:

– odgovarajuću dokumentaciju iz koje su vidljivi sportski rezultati i uspjesi
– potpisanu izjavu roditelja da njihovo dijete ne prima novčanu naknadu po drugim osnovama
– potvrdu škole da je sportaš redovan učenik te koji razred pohađa

Klubovi koji prijave sportaša koji već po drugoj osnovi prima novčanu naknadu gube pravo na stipendiju za sve prijavljene članove.

Prijava se podnosi na adresu: Splitsko-dalmatinska županija, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport, Domovinskog rata 2, 21000 Split, s naznakom „za stipendiranje mladih sportaša u 2023. godini“.

Prijave se podnose u roku od 15 dana od dana objave natječaja.

Za informacije po ovom Natječaju klubovi se mogu obratiti na mail: josip.radojkovic@dalmacija.hr

ferata@ferata.hr
0997370409