Advent Sinj
ogrijevno bukovo drvo X

Županija+: Otvorena prva faza Objedinjenog hitnog prijema KBC-a Split

Autor/ica
Objavljeno: 29 svibnja, 2022
hitna

U programu Hit radija danas, 9. svibnja, emitirano je novo izdanje mozaične emisije ‘Županija+’ koja obrađuje tjedna događanja vezana uz Splitsko – dalmatinsku županiju.

U Temi tjedna bilo je riječi o otvorenju prve faze Objedinjenog hitnog prijema KBC-a Split. Ukupna investicija projekta je 70 milijuna kuna, od čega 39 milijuna kuna iz Proračuna Republike Hrvatske, a 31 milijun kuna iz Fondova Europske unije.

Kroz Kroniku tjedna emitiran je prilog o svečanom otvorenju vatrogasnog doma u Muću, vrijedan oko 8 milijuna kuna. Ovaj važan vatrogasni dom otvorili su ministrica poljoprivrede Marija Vučković i župan Blaženko Boban. U ovoj rubrici bilo je riječi o obilježavanju 30 godina od osnutka zajednice ‘Cenacolo’ u Hrvatskoj, gdje su u ovoj prigodi predstavnike zajednice primili župan Blaženo Boban i predsjednik skupštine Mate Šimundić. Također kroz Kroniku tjedna bilo je riječi o dodjeli ukupno 914 tisuća kuna za financiranje programa i projekata javnih potreba iz područja socijalne i zdravstvene skrbi i humanitarne djelatnosti te drugih područja interesa za opće dobro u 2022. godini na području SDŽ.

Subota je bila u znaku Dana srednjih škola Splitsko – dalmatinske županije na Trgu Gaje Bulata, ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu. Osnovnoškolci su imali priliku dobiti sve informacije na jednom mjestu saznati što su gimnazije, umjetničke, strukovne i tehničke škole kako bi se što bolje upoznali s četverogodišnjim i trogodišnjim programima obrazovanja. Također, i ova tema bila je dio emisije.

Na kraju emisije ‘Županija+’ pročitana je čestitka Hajduku, nadbiskupa Splitsko – makarske nadbiskupije Dražena Kutleše i Marina Barišića u povodu osvajanja Kupa. Emisiju ‘Županija+’ možete preslušati OVDJE.

ferata@ferata.hr
0997370409