banner stozer cz sinj

Županija planira osigurati sredstva za sanaciju i dogradnju škole u Brnazama

Autor/ica
Objavljeno: 17 veljače, 2020
skola brnaze

Nakon što smo prošli tjedan objavili informaciju o urušavanju dijela stropa u područnom odjeljenju OŠ Fra Pavla Vučkovića u Brnazama, javili su nam se roditelji čija djeca pohađaju tu školu tvrdeći kako će ‘ojačavanje’ stropa samo privremeno riješiti dio problema u ovoj zgradi.

Prema tvrdnjama roditelja, zgrada koja je izgrađena 50-ih godina prošloga stoljeća zahtjeva potpunu rekonstrukciju. Neki od problema koje su roditelji naveli su dotrajali krov, nepostojanje betonske ploče, zbog čega je i postavljena željezna konstrukcija koja se počela urušavati i kroz koju u jednoj učionici prokišnjava, te loša izlolacija vanjskih zidova.

Ravnatelj škole Nikola Vučković kazao nam je kako se već neko vrijeme vode pregovori s osnivačem, Županijom splitsko-dalmatinskom o planovima vezanima za poboljšanje učeničkog standarda i rekonstrukciju područne škole u Brnazama koju trenutno pohađa više od 80 učenika.

Tu informaciju nam je potvrdio i Tomislav Đonlić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije.

‘U školi u Brnazama ima 90-tak učenika od 1. do 4. razreda, a učenici viših razreda svoj daljnji tijek obrazovanja nastavljaju u OŠ Fra Pavla Vučkovića u Sinju. Naša je želja i intencija da djeca školovanje nastavljaju u svojoj bližoj okolici, što bliže svog obiteljskog doma, tako da u idućem razdoblju planiramo osigurati sredstva za projekt dogradnje područne škole u Brnazama, kroz koji predviđamo i sanaciju cjelokupnog objekta. Županija će već na proljeće rebalansom proračuna osigurati sredstva za projekt dogradnje, a u narednom razdoblju, nakon što projekt bude gotov i kada budu ishođene sve potrebne suglasnosti i dozvole, razmišljat ćemo o tome na koji način osigurati sredstva za dogradnju. Ishođenje svih potrebnih dozvola i suglasnosti nekada zna i potrajati, ali u principu kroz godinu dana trebali bi se steći svi formalni preduvjeti za početak realizacije sanacije i dogradnje područne škole u Brnazama’, kazao je pročelnik Đonlić.

Dodajmo kako je Vijeće roditelja OŠ Fra Pavla Vučkovića pokrenulo peticiju za sanaciju i dogradnju zgrade osnovne škole u Brnazama, koju mogu potpisati ne samo roditelji učenika već i ostali mještani Brnaza.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh