HEP kultura Alkar

Županija pomaže studente iz obitelji s petero i više djece

Autor/ica
Objavljeno: 30 listopada, 2014

studenti

Županija splitsko-dalmatinska i ove će godine dodijeliti jednokratnu novčanu pomoć studentima iz obitelji s pet i više djece.

Riječ je pomoći koju Županija dodjeljuje redovitim studentima stručnog, sveučilišnog preddiplomskog ili diplomskog studija u akademskoj godini 2014/15., koji imaju prebivalište na području Splitsko-dalmatinske županije i žive u zajedničkom kućanstvu u obitelji s pet i više djece.

Na Javni poziv za dodjelu pomoći, koji je otvoren do 14. studenoga, mogu se javiti i studenti koji primaju neku od stipendija.

Prema riječima Ilije Krište, savjetnika u UO za prosvjetu, kulturu i šport Županije splitsko-dalmatinske, svake godine na Javni poziv javi se preko tri stotine studenata, a Županija godišnje dodijeli oko 220 pomoći.

‘Ovo je više jedna socijalna, nego stipendijska kategorija. Dakle, svi studenti koji primaju bilo kakvu stipendiju mogu se javiti i na ovaj natječaj. U ovom trenutku ne možemo reći koliki će iznos pomoći biti po ovom natječaju, jer imamo ukupan, određen iznos koji će se podijeliti prijavljenim studentima. No, mogu reći da je prošle godine pomoć iznosila nešto malo manje od 4 tisuće kuna po studentu’, kazao nam je Ilija Krišto.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh