semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Županija Zavodu za hitnu medicinsku pomoć donirala nova vozila

Autor/ica
Objavljeno: 10 travnja, 2015
zupanija_hitna

Župan Zlatko Ževrnju jutros je ispred zgrade Splitsko-dalmatisnke županije upriličio primopredaju 9 vozila hitne medicinske pomoći i 2 vozila sanitetskog prijevoza Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Splitsko-dalmatinske županije. U ime Zavoda vozila je primio njegov ravnatelj Leo Luetić.

Prema riječima župana Zlatka Ževrnje, vrijednost vozila je oko 4,4 milijuna kuna. U svako vozilo je ugrađen nadzor i praćenje njegovog kretanja i njegove poziciju, kako bi se što prije moglo intervenirati i što prije dopremiti bolesnika do Kliničkog bolničkog centra u Splitu.

‘Naš Zavod za hitnu medicinu pokriva područje cijele Županije, koja je prostorno najveća županija u Hrvatskoj, uključujući naravno i naše otoke, i trebamo biti kvalitetno opremljeni kako bismo udovoljili tim našim zadacima’, istaknuo je župan Zlatko Ževrnja.

Zavod za hitnu medicinu ima gotovo 500 djelatnika koji dijele 112 vozila i drugu opremu, a sigurno će im dobro doći i ova najnovija donacija. Da će im ova vozila dobro doći slaže se i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Leo Luetić.

‘Kad nabavljamo vozila mislimo na cijelu Županiju i, ovisno o situaciji kakvo vozilo ima koja ispostava, šaljemo vozila. Najvjerojatnije će velika većina tih vozila biti distribuirana po ispostavama ove Županije’, kazao je Luetić koji je iatsknuo kako će se ovom donacijom značajno poboljšati kvaliteta usluge, ali i smanjiti napori djelatnika koji i ovako imaju puno intervencija na godišnjoj razini.

‘Mi imamo između 25 i 30 tisuća vanjskih intervencija s timom hitne medicine. Obavi se oko 60 do 70 tisuća prijevoza godišnje’, kazao je Luetić.

Dodajmo i kako će Zavod hitne medicine i ove sezone, zbog većeg broja intervencija, zapošljavati nove tehničare.

‘Svake godine se mi povećamo za određeni broj djelatnika, a tako ćemo vjerojatno i ove godine napraviti uoči turističke sezone’, kazao mje Luetić.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh