semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Županijska potpora za novorođenu djecu

Autor/ica
Objavljeno: 15 siječnja, 2020

Nakon programa demografskih mjera poticaja mladih obitelji iz ruralnih područja za izgradnju i adaptaciju kuća, u okviru programa ‘Tu je tvoj dom’ Splitsko -dalmatinska županija nastavlja i s drugim poticajnim demografskim mjerama u ovoj 2020 godini.

Naime, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban 31. prosinca 2019., donio je odluku o novčanoj pomoći za novorođenu djecu u 2020. godini. Ovom se Odlukom utvrđuju uvjeti, visina novčane pomoći i postupak za ostvarivanje prava na novčanu pomoć za novorođenu djecu s područja Splitsko-dalmatinske županije u 2020. Na temelju analize demografskog stanja na području svake općine i grada u sastavu Županije, gradovi i općine podijeljeni su u pet grupa.

Što se tiče cetinskog kraja, u najvišoj– 1. kategoriji  je Grad Vrlika, gdje će od 1. siječnja 2020. godine roditelji novorođene djece imati pravo na potporu u iznosu od 2 do 50 tisuća kuna, ovisno o broju djece u obitelji.

Općine Dicmo, Hrvace i Otok nalaze se u 2. kategoriji, u kojoj će roditelji novorođene djece ostvarivati pravo na potporu u iznosu od 1 do 50 tisuća kuna, dok se gradovi Sinj i Trilj nalaze u 3. kategoriji, gdje će roditelji novorođenčadi imati pravo na potporu od 800 do 50 tisuća kuna.

Jedan od najbitnijih uvjeta za ostvarivanje potpore je neprekidno prebivalište roditelja najmanje 3 godine na području grada ili općine gdje ostvaruju potpore. Zahtjev za ostvarivanje novčane pomoći podnosi se Upravnom odjelu za zdravstvo, socijalnu skrb i demografiju SDŽ u roku od 3 mjeseca od dana rođenja djeteta za koje se podnosi zahtjev. Na istom mjestu mogu se dobiti i sve ostale dodatne informacije vezano za ove demografske mjere. Odluku pogledajte OVDJE

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh