BANNER FERATA

Župnici odlučuju o slavlju Prve pričesti

Autor/ica
Objavljeno: 20 svibnja, 2020

Izvor: fb gospa-sinjska

Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić poslao je dopis župnicima kojim se dopušta mogućnost organiziranja slavlja Prve pričesti.

Kako doznajemo u dopisu se naglašava da prije organiziranja slavlja prve pričesti i prve ispovijedi, župnici trebaju održati sastanak s roditeljima te dobiti njihov pisani pristanak.

Slavlja prvih pričesti se mogu slaviti tijekom ljeta ili na jesen, tj. na početku nove školske godine, ovisno o vjeronaučnoj pripravi i prilikama, budući da ne smijemo zaboraviti da primanju sakramenta prve pričesti prethodi i prikladna vjeronaučna pouka, stoji u dopisu.

Nadbiskup Barišić župnicima daje mogućnost odgode slavlja sakramenata ako u pojedinoj župi nije moguće organizirati slavlje prve ispovijedi i pričesti, ne samo zbog poštivanja donesenih mjera, nego i zbog nedovoljne priprave kandidata te sugerira da slavlja odgode za sljedeću godinu.

Što se tiče slavlja sakramenta krizme, ta se slavlja, kako su odredili biskupi Splitske metropolije, bez iznimke odgađaju za sljedeću godinu.

Detalje i mogući datum Prve pričesti za Župu Čudotvorne Gospe Sinjske objavit će se u nedjelju na misama.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh