mel

Vrličani piju najkvalitetniju vodu u Hrvatskoj

Autor/ica
Objavljeno: 9 travnja, 2015

vukovica_vrilo

Hrvatska ima jednu od najboljih voda na svijetu. Voda u Splitsko-dalmatinskoj županiji spada među 5 najkvalitetnijih voda u Europi, a najkvalitetniju vodu u Hrvatskoj piju Vrličani s Vukovića vrila.

Analiza vode iz slavine pokazala je da je na području Splitsko-dalmatinske županije voda izvrsne kvalitete i odlična za piće, te spada u drugu kategoriju kvalitete.

Bolju vodu piju stanovnici pet hrvatskih županija. Vrlo dobru kvalitetu vode, osim Splitsko-dalmatinske županije imaju stanovnici još pet županija, dok osam županija spada u treću kategoriju – dobra kvaliteta vode.

Najkvalitetniju vodu piju Vrličani s izvora Vukovića vrilo.

‘Višegodišnje analize vode, koje za potrebe komunalnog poduzeća Usluga Vrlika radi Zavod šibensko-kninske županije za vodocrpilište Vukovića vrilo i Zavod za javno zdravstvo splitsko-dalmatinske županije s vodovodne mreže, pokazuju da je voda kemijski i bakteriološki ispravna u parametrima koji su višestruko niži od maksimalno propisanih. To dodatno potvrđuje kvalitetu vode, kako u mreži, tako i izvorske vode’, komentirao je analize vode Milan šabić, direktor vrličkog komunalnog poduzeća ‘Usluga’.

ferata@ferata.hr
0997370409