Besplatne repeticije u sinjskom Samostanu

Autor/ica
Objavljeno: 11 listopad, 2018

U utorak, 16. listopada u Župi Gospe Sinjske počinju besplatne repeticije za učenike osnovnih i srednjih škola s teritorija župe. Repeticije će se održavati u samostanskim prostorijama i to iz 5 predmeta: matematika, fizika, engleski jezik, kemija, hrvatski jezik te iz razredne nastave.

Naime, 7. listopada 2018. god. upućen je javni poziv svim nastavnicima za sudjelovanje u projektu besplatnih repeticija, a dva dana kasnije, 9. listopada župnik fra Perica Maslać održao je sastanak sa stručnim volonterima, koji su pristali darovati svoje vrijeme i znanje. Dogovorena je metodologija rada, a osnovna nakana cijeloga projekta je da se besplatnim repeticijama za učenike, bez obzira na materijalno stanje, omogući stjecanje dodatnih znanja i vještina. Višemjesečne besplatne repeticije jedan su oblik karitativnog djelovanja i kroz ovaj projekt sinjski franjevci žele pomoći mnogim pojedincima i obiteljima na području Sinja, ali i iz nekih drugih mjesta Cetinske krajine.

Repeticije će se održavati sve do početka lipnja 2019. godine, a roditelji su odgovorni za njihovo redovito pohađanje, što će i izjaviti u pisanom obliku.

Organizatori zahvaljuju stručnim suradnicima, koji će nesebično darovati svoje vrijeme i znanje te ističu kako njihov primjer potiče na daljnje zalaganje.

Koordinator projekta je fra Perica, sinjski župnik i samostanski vikar.

Print Friendly
Facebook
Na vrh