MIRO_BULJ IVAN_ŠIPIĆ HDZ NLM IZBORI 2024

Centru Juraj Bonaći gotovo 300 tisuća kuna od Svečane Sinjske Alke u Vukovaru

Autor/ica
Objavljeno: 2 lipnja, 2017
bonaci04

Danas je na prigodnoj svečanosti Centru za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači, Podružnica Sinj uručena darovnica novčane pomoći u iznosu od 288.640 kuna, prikupljenih od prodaje ulaznica za Svečanu Sinjsku alku u Vukovaru.

Naime, u Gradu Vukovaru, 6. svibnja 2017. godine održana je Svečana Sinjska alka u čast žrtve junaka u obrani grada heroja – Grada Vukovara, svih poginulih i preminulih hrvatskih branitelja i nevinih žrtava Domovinskog rata.

Odlukom Organizacijskog odbora Svečane Sinjske alke u Vukovaru, na prijedlog Grada Vukovara i gradonačelnika Ivana Penave, odlučeno je da se sredstva prikupljena od prodaje ulaznice za Svečanu Sinjsku alku u Vukovaru uruče Centru za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači. Darovnicu – ček ravnateljici centra Snježani Čotić uručio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

‘S ovim činom, u kojem doniramo prikupljena sredstva od prodaje ulaznica, na neki način završavamo lijepu povijesnu hrvatsku priču između Vukovara, Sinja i VAD-a. Ovo je jedan sretan trenutak u kojem svi mi, koji smo bili dio organizacije Svečane Sinjske Alke u Vukovaru, možemo biti ponosni što smo sredstva donirali uistinu onima kojima je to potrebno. Naša započeta priča prijateljstva između naša dva grada nastavljaju se i dalje i vjerujem nikada neće prestati’, kazao je između ostalog Ivan Penava.

Ravnateljica Centra Snježana Čotić zahvalila se na daru čelnicima Grada Vukovara, Grada Sinja i VAD-a.

‘S ovim sredstvima puno ćemo toga uraditi. Uredit ćemo učionice didaktičkom opremom i internetskim sadržajem. Isto tako, uredit ćemo vanjsko igralište i druge potrebite sadržaje koji će našim štićenicima umnogome olakšati sve aktivnosti u Centru’, istaknula je ravnateljica Snježana Čotić.

U ime grada Sinja zahvalu Vukovarcima i Alkarskom društvu iskazao je povjerenik Vlade za Grad Sinj Igor Vidalina.

‘Alka u Vukovaru bila je povijesna, na zadovoljstvo Vukovaraca, Sinjana i cijele Hrvatske. Ova gesta naših prijatelja da sredstva doniraju našem Centru za odgoj i obrazovanje je još jedan dokaz velikog prijateljstva, pomoći i humanosti’, kazao je Vidalina.

Predsjednik VAD-a Stipe Jukić kazao je da, nakon što su odradili odlično Alku u Vukovaru, danas možemo biti ponosni što su sredstva od prodaje ulaznica donirana štićenicima sinjskog Centra Juraj Bonaći.

‘Uistinu je ovo poseban trenutak. S kojom su nas toplinom i radošću su štićenici i djelatnici Centra dočekali, to je nešto neopisivo. To je razlog da se i dalje svi mi uključimo u ovakve i slične projekte, a Alku još više približiti svima, posebno korisnicima ovog i sličnih centara i ustanova’, kazo je predsjednik VAD-a Stipe Jukić

Svečanosti su nazočili i čelnici VAD-a, djelatnici Gradske uprave Vukovar, predstavnici medija te roditelji štićenika. U prigodnom dijelu programa mješoviti zbor Centra otpjevao je tri pjesme (Sinju grade, Vukovar i Croatio iz duše te ljubim) u znak velike zahvale na velikoj donaciji. Na kraju su domaćini svojim gostima priredili prigodni domjenak.

ferata@ferata.hr
0997370409