svabo

Čije dvorište krase ukradeni stol i klupe kupljeni europskim novcem?

Autor/ica
Objavljeno: 6 srpnja, 2017
klupa_trilj01

Sve brojniji turisti koji žele upoznati ljepote Dalmatinske zagore i uživati u njenoj povijesti, kulturi i gastronomiji, od ljeta 2014. godine mogu koristiti brojne tematske staze, koje su uređene sredstvima iz fondova EU, kroz MedPaths projekt, u suradnji IPA adriatic Hrvatske i partnera iz Italije. Na području Cetinske krajine bilo ih je uređeno nekoliko, najviše uz rijeku Cetinu. No, da bi se Sinjani i Cetinjani još jednom svojim gostima predstavili u što ružnijem svjetlu, redovito se pobrinu ‘pojedinci’. Ovoga puta to su oni koji su s odmarališta uz biciklističke staze uz rijeku Cetinu ukrali stolove i klupe.

Posljednji takav slučaj dogodio se nedavno, kada je ‘netko’ otuđio stol s pripadajućim klupama postavljen uz biciklističku stazu na području Grada Sinja. Taj ‘netko’ vjerojatno je ukradenim stolom i klupama, koji su vlasništvo svih građana Sinja, ali i Županije splitsko-dalmatinske, kao i svih onih koji ih koriste, bilo kao turisti ili slučajni putnici-namirnici, ukrasio i obogatio svoje dvorište.

Zamjenik gradonačelnice Sinja Zlatko Ugrin kazao nam je kako će slučaj krađe stola i klupe s biciklističke staze biti prijavljen PP Sinj.

‘Ovakvi incidenti vandala i huligana uistinu me zabrinjavaju. Gradske službe vrlo često dobivaju obavijesti o novim devastacijama, gotovo na svim javnim površinama u Gradu, a o istima ste i vi, novinari, izvještavali nebrojeno puta. Ovim putem još jednom koristim priliku da pozovem na čuvanje zajedničke imovine. Sredstva, umjesto u popravke, možemo uložiti u druge komunalne projekte’, kazao je dogradonačelnik Sinja Zlatko Ugrin.

Osim što ovakvim činom u svijet šaljemo ružne poruke, pa i tu da među nama ima lopova, pričinjena je znatna materijalna šteta u Gradskom proračunu, jer komplet koji čine stol i dvije klupe koštaju više od 7 tisuća kuna.

 

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh